Cel mai nou centru de Cardiologie Clinica si Interventionala din Romania s-a deschis recent la Brasov. Centrul care este parte a Spitalului Sf. Constantin are in componenta un laborator de Cateterism Cardiac si Angiografie ce este dotat cu cel mai modern angiograf de la ora actuala care va permite efectuarea de coronarografii, arteriografii, angioplastii coronariene cu stent si angioplastii periferice cu stent. Deschiderea acestui centru este cu atat mai importanta cu cat Romania este in topul tarilor cu cele mai mari rate de deces din cauza afectiunilor cardiace.


Noul angiograf vine in completarea competentelor echipei medicale. Datorita tehnologiei avansate, se obtine o reducere insemnata a dozei de radiatii aplicate pacientului de pana la 60%, comparativ cu tehnologia conventionala, aparatul oferind o vizibilitate mai buna cu pana la 70% a vaselor mici si o reducere a pulsurilor cu pana la 43%, pentru o mai buna calitate a imaginii si o doza mai scazuta de iradiere pentru pacient. De asemenea, acesta ofera o precizie pentru asigurarea unei ghidari cat mai bune in timpul interventiilor procedurale in cardiologie, radiologie interventionala, chirurgie;

Centrul de Cardiologie Clinica si Interventionala are o capacitate de 17 paturi, din care 2 paturi de USTACC (Unitate de Supraveghere si Tratament Avansat al Pacientilor Cardiaci Critici) dotate la cel mai inalt nivel, unde vor fi tratati pacienti cu diagnostice din toata patologia de boli cardiovasculare.

Spitalul Sf. Constantin a incheiat si un contract de colaborare cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, astfel incat pacientii vor putea beneficia de tratamente decontate de stat.

Printre medicii centrului se numara Dr. Dragos Lupu, Dr. Cristian Popescu, Dr. Emil Moldovan (medici cardiologi interventionisti), Dr. Adina Francu, Dr. Liliana Jupoiu, Dr. Mohamed Jeridi, Dr. Ofelia - Daciana Khayaei-Heravi (medici cardiologi clinicieni).

Doua treimi dintre romani mor de boli de inima

Potrivit datelor Societatii Romane de Cardiologie, in Romania, doua treimi dintre cazurile de deces sunt cauzate de afectiunile cardiace, Romania fiind astfel pe un loc fruntas in topul tarilor de pe continent. Prin comparatie, media europeana privind moartea cauzata de bolile de inima este de 50%.

Principala cauza a mortalitatii cardiovasculare continua sa fie, atat in Romania cat si in Europa, hipertensiunea arteriala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri