Dan Ostahie, proprietarul celui mai mare grup de comert cu electronice si electrocasnice din tara, Altex, a transferat 99% din actiunile firmei Altex Impex SRL, dar si actiunile la alte societati unde are participatia majoritara catre firma olandeza Bomenveld BV, aflata in proprietatea sa si a sotiei sale.

Bomenveld BV a preluat formal actiunile Altex fara implicatii asupra proprietatii companiei din punct de vedere corporatist.

Altex a optat pentru o structura corporatista deoarece s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp, atat din punct de vederea al acoperirii teritoriale, cat si din punct de vedere al numarului de firme incluse in grupul Altex. Aceasta dezvoltare a generat necesitatea unei structuri moderne care sa permita unitatea strategica si decizionala pentru un intreg holding. Concernul Bomenveld include in prezent si firme precum CREDEX FINANTARI S.A. institutie finantatoare in asociere cu Raiffeisen, 8TIM S.A. societate de transport intern si international de marfuri sau Real Estate SRL.

"Guvernarea corporatista creeaza premisele unei structuri prin care se stabilesc obiectivele unei companii, mijloacele de atingere a obiectivelor, dar se stabilesc si relatiile intre management, conducerea executiva si actionari. Astfel, se genereaza o mai mare implicare a managementului executiv si o mai mare transparenta a deciziilor", declara reprezentantii Altex.

Pe de alta parte, preluarea actiunilor de catre o societate straina faciliteaza extinderea activitatii companiei si in alte tari, anunta oficialii celui mai mare operator de pe piata locala de electronice si electrocasnice. Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, aceasta preluare se constiutie intr-o structura care permite ca holdingul sa-si dezvolte activitatea si in tari precum Bulgaria, Modova si de ce nu Serbia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si