Conducerea producatorului de masini agricole si forestiere, Mecanica Ceahlau va propune actionarilor, la 14 martie, modificarea statutului companiei conform prevederilor legii societatilor comerciale, se mentioneaza intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Una dintre principalele modificari ale statutului este posibilitatea ca actionarii care detin minimum 5% din capitalul social al companiei sa poata solicita convocarea unei Adunari Generale a Actionarilor (AGA), in termen de 30 de zile de la data primirii cererii.

Potrivit noilor reglementari din Legea companiilor, adunarea actionarilor poate fi convocata in termen de 30 de zile de la data cererii formulate de actionarii care detin 5 % si trebuie sa se desfasoare in maximum 60 de zile de la data primirii cererii. Potrivit legii pietei de capital (Legea 297/2004), desfasurarea adunarii se poate face in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii formulate de actionarii care detin 10% din capitalul firmei.

Pentru validarea delibararilor in adunarea generala este necesara prezenta actionarilor care detin peste jumatate din capitalul social al companiei., deciziile fiind adoptate prin majoritate de voturi. In cazul adunarii generale extraordinare valitarea deliberarilor se face doar in prezenta actionarilor care detin doua treimi din capital iar deciziile se adopta cu votul actionarilor care detin cel putin jumatate din capital.

Mecanica Ceahlau a obtinut in trimestrul al treilea 2006, un profit net de 1,6 milioane lei (459.685 euro), in vreme ce in aceeasi perioada a anului trecut compania a afisat o pierdere de 540.643 lei, se mentioneaza in raportul transmis, miercuri Bursei de Valori Bucuresti.

Cifra de afaceri afisata de companie pentru trimestrul al treilea a fost de 5,78 milioane lei (1,63 milioane euro), in crestere cu 18% fata de perioada similara a anului trecut. In trimestrul al treilea al anului 2005, Mecanica Ceahlau a afisat o cifra de afaceri de 4,88 milioane lei.

In primele noua luni compania a afisat un profit net de 3,9 milioane lei (1,12 milioane euro), in crestere cu 44% fata de perioada similara a anului anterior, cand profitul Mecanica Ceahlau a fost de 2,7 milioane lei.

Societatea a realizat, in primele noua luni, o cifra de afaceri de 23,36 milioane lei (6,59 milioane euro), in crestere cu 9,1% fata de perioada similara a anului trecut. In primele noua luni ale anului 2005 Mecanica a afisat o cifra de afaceri de 21,41 milioane lei.

In luna august compania producatoare de masini unelte Mecanica Ceahlau si-a majorat capitalul cu 2,22 milioane lei (629.164 euro), de la 8,88 milioane lei, la 11,1 milioane lei (3,1 milioane euro). Majorarea a fost efectuata prin capitalizarea unor rezerve constituite din profitul net. Potrivit datelor inscrise in Registrul Actionarilor la data de 28 august 2006, actionarul majoritar al companiei este SIF Moldova care detine 55,18% din capitalul social. Un alt actionar este casa de brokeraj Broker Cluj, care controleaza 16,57% din capitalul social companiei.

Compania este tranzactionata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti din luna februarie a anului 2006. Producatorul de masini unelte a fost listat initial la Bursa Electronica Rasdaq, in perioada mai 1997 - februarie 1999. Mecanica Ceahlau a fost transferata la BVB in perioada februarie 1999 - iunie 2001. Ulterior, din cauza nerespectarii conditiilor impuse de BVB cu privire la valoarea capitalului social, compania a fost transferata din nou la Bursa Electronica Rasdaq, unde a fost prezenta in perioada martie 2002 - februarie 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri