CEO-ul gigantului imobiliar Damac Properties din Emiratele Arabe Unite, Hussein Sajwani, a achizitionat joi casa de moda italiana Roberto Cavalli, a anuntat grupul sau din Dubai, fara sa precizeze suma cu care a fost incheiata aceasta tranzactie, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Cunoscut pentru proiectele sale luxoase, Damac Properties este unul dintre cei mai importanti actori din sectorul imobiliar din Orientul Mijlociu si a construit, printre altele, Trump International Golf Club, inaugurat la Dubai in februarie 2017, la doar trei luni dupa victoria obtinuta de Donald Trump in alegerile prezidentiale americane.

"Hussein Sajwani a cumparat prin intermediul societatii sale de investitii private Vision Investments grupul de moda italian Roberto Cavalli", a anuntat intr-un comunicat grupul Dico, care reuneste toate companiile detinute de acest om de afaceri.

"Cumpararea marcii florentine a fost finalizata pe 28 noiembrie", a precizat grupul, adaugand ca operatiunea se inscrie in "evolutia unui parteneriat care a fost semnat in 2017 intre casa de moda si Dico".

Marca Roberto Cavalli va fi utilizata in special pentru a crea "interioarele unor hoteluri de lux", precizeaza acelasi comunicat.

"Suntem entuziasmati de ideea de a continua incredibila mostenire a marcii Roberto Cavalli. Marca se inscrie in conceptia noastra despre lux", a declarat Hussein Sajwani, citat in comunicat.

Averea lui a fost estimata de revista americana Forbes la 1,9 miliarde de dolari.

Aceasta este prima investitie in industria haute-couture realizata de Dico, a precizat acelasi grup imobiliar.

Marca Roberto Cavalli a trecut cu regularitate prin crize financiare in ultimii ani.

In octombrie, Tribunalul din Milano a aprobat acordul de restructurare a datoriilor grupului fata de creditorii sai, deschizand astfel calea spre achizitionarea casei Roberto Cavalli de catre Hussein Sajwani.

Potrivit presei italiene, grupul Dico prevede un plan de relansare de 160 de milioane de euro, din care aproximativ 100 de milioane de euro vor fi alocati pentru rambursarea datoriilor catre creditori, iar restul de 60 de milioane de euro vor fi utilizati pentru a asigura cresterea capitalului companiei.

Sursa foto: Facebook Roberto Cavalli

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri