Auroritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) scoate, luni, la vanzare pachetul majoritar de actiuni al institutului de cercetari TehnomagCUG din Cluj-Napoca, iar cei interesati pot depune oferte pana pe 28 februarie. AVAS detine 76,6817% din capitalul social al institutului scos la privatizare. SIF Banat Crisana este al doile actionar important, detinand o cota de 23,97% din actiuni.

"Vanzarea actiunilor detinute de AVAS la ICPT Tehnomag CUG Cluj-Napoca se va face prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%. Oferta finala se depune la sediul AVAS pana la data limita de 28 februarie 2007, ora 12:00", se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei, remis NewsIn.

Institutia doreste pastrarea obiectului de activitate al Tehnomag CUG. Reprezentantii AVAS precizeaza ca privatizarea se face in baza unui act normativ (H.G. nr. 2193/2004) care "protejeaza institutele de cercetare la momentul trecerii lor in proprietate privata, astfel incat ele sa nu devina tinta unor investitori care vor sa faca alt tip de afacere decat cea de cercetare dezvoltare".

Companiile sau persoanele fizice, romane sau straine, interesate de cumpararea institutului trebuie sa nu fi avut sanctiuni penale pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni care tin de concurenta neloiala. Mai mult, participantii trebuie sa dovedeasca ca dispun de "experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii comerciale de cercetare - dezvoltare sau pentru o ramura inrudita", se precizeaza in comunicat.

Participantii trebuie sa aiba bonitate financiara si "capacitate de a prelua o noua afacere". Ultima conditie este aceea ca participantii, in mod direct sau prin intermediul societatilor la care sunt actionari sau asociati majoritari, sa nu fi "inrautatit in mod vadit situatia economico-financiara a unor societati comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiilor asumate prin contractele de vanzare-cumparare de actiuni incheiate cu FPS si/sau APAPS/AVAS", se mai arata in documentul citat.

Asociatiile de salariati, constituite in baza prevederilor legislatiei in vigoare, sunt considerate precalificate pentru participarea la negocieri. Institutul Tehnomag CUG activeaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii in stiinte fizice si naturale si este al treilea institut de cercetare pe care AVAS l-a lansat la privatizare in 2007. "Obiectivul AVAS pentru acest an, in ceea ce priveste privatizarea institutelor de cercetare pe care le detine in portofoliu, este ca pana in luna august sa ofere spre vanzare toate pachetele majoritare de actiuni detinute la aceste societati", se arata in comunicatul institutiei.

Institutul are un capital social de 117.972 lei, impartit in 47.189 actiuni cu valoarea nominala de 2,50 lei. Tehnomag-CUG a raportat, la finele anului 2005, venituri totale de 1,77 milioane lei (481.000 euro) si un profit net de 19.480 lei (5.300 euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri