Reprezentanti ai Romgaz si Gazprom se vor intalni in urmatoarele saptamani pentru a discuta despre infiintarea unei companii mixte, prin care Romania sa importe gaze rusesti fara intermediari, potrivit ministrului economiei, Varujan Vosganian.

"Saptamana trecuta, joi, am avut o a treia intalnire cu ambasadorul Federatiei Ruse si in urmatoarele cateva saptamani, Romgazsi Gazprom vor avea o intalnire la nivel de experti", a spus ministrul, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, "oricat s-ar apropia Romania de UE, nu poate sa nu aiba o conectare importanta cu Rusia. Deficitul comercial intre noi si aceasta tara este de 3,5 miliarde de euro".

Potrivit declaratiilor oficialilor Gazprom, facute la vizita de anul trecut de la Bucuresti, cele doua companii ar fi trebuit sa infiinteze o companie mixta care sa se ocupe de import de gaze si de administrarea depozitului de hidrocarburi de la Roman Margineni. Romgaz a transmis Gazprom un memorandum de intelegere care trebuia semnat si de partea rusa, insa pana la finele saptamanii trecute nu primise niciun raspuns oficial.

Romania importa, in prezent, gaze naturale prin intermediari, care percep comisioane si nu direct de la Gazprom.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si