Lantul romanesc de francize 5 To Go are in plan sa intre pe piata din Polonia in anul 2020, cu 5 locatii, in orasul Cracovia, a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa, Radu Savopol, cofondatorul lantului de cafenele.

„Pentru dezvoltare vizam in primul rand Polonia. Am fost deja de doua-trei ori acolo, suntem destul de avansati ca parteneriat. In prima faza am fost tentati de Varsovia, dar dupa ce am vazut Cracovia si oportunitatile de acolo, cred ca acolo vom deschide. Este similar Brasovului, dar are 1 milion de locuitori, 200.000 de studenti si turisti foarte multi. Este un oras mult mai prietenos pentru a deschide prima oara, plus ca si partenerul pe care l-am gasit este in zona respectiva”, a declarat Radu Savopol.

5 To Go va deschide primele cafenele, maximum cinci, cu o suprafata de 25-30 de metri patrati, in primavara, in Cracovia, al doilea oras ca marime si unul dintre cele mai vechi din Polonia, cu o populatie de circa 1 milion de locuitori.

Alte piete atractive pentru 5 To Go sunt Ungaria si Bulgaria, a adaugat cofondatorul lantului de cafenele.

Luni, 5 To Go a anuntat ca a finalizat tranzactia prin care fondul de investitii Mozaik Investments preia 35% din companie.

In 2019, cifra de afaceri a grupului va depasi 8 milioane de euro. Pana la finalul acestui an, 5 To Go ajunge la 144 de locatii. Pentru prima parte a anului 2020, 5 To Go are circa 15 contracte semnate pentru noi locatii.

Pentru 2020, 5 To Go vizeaza o cifra de afaceri de peste 12 milioane de euro, iar planul retelei este sa deschida 100 de cafenele, aproape doua locatii pe saptamana si sa creeze peste 300 de noi locuri de munca. Din totalul de cafenele, 50% vor fi in Bucuresti, iar 50% in celelalte orase din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri