Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Profi Rom Food SRL intentioneaza sa preia optsprezece spatii comerciale aflate sub controlul unic al retailerului prahovean Pram Maya, potrivit unui comunicat emis luni de institutie.

Primul magazin Maya s-a deschis in Plopeni, iar ulterior s-a extins in localitati invecinate, devenind unul dintre putinele lanturi de retail independent din Romania. Retailerul este detinut de familia Popescu, care mai activeaza si industria de panificatie, fiind unul dintre cei mai mari astfel de jucatori din Prahova.

Anul trecut, Profi si-a majorat afacerile cu 25%, cel mai mare ritm de crestere dintre primii 10 jucatori, ajungand astfel la peste 5,9 miliarde lei. In acelasi timp, insa, in 2018 retailerul a iesit pe pierdere, cu 90 milioane lei. Cu cel mai mare ritm de deschideri de magazine in randul retailerilor din Romania, Profi a deschis in 2018 232 de magazine noi si a ajuns la o retea nationala de 925 de unitati. In prezent detine peste 1.000 de magazine si 15.000 de angajati. Profi este deținută de compania luxemburgheză MEP Retail Luxco Sarl, care face parte din grupul de investiții de tip private equity Mid Europa.

"În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", precizeaza Consiliul Concurentei.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri