Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va organiza, pe 14 februarie, o licitatie cu oferta in plic sigilat pentru vanzarea a 98,7% din actiunile societatii Famos Suceava, conform datelor citate de NewsIn. Valoarea pachetului de actiuni oferit spre vanzare depaseste 34,3 milioane lei (10,5 milioane euro).

AVAS a mai incercat, fara succes, sa vanda 98,7% din actiunile Famos, in iunie 2006 si in ianuarie 2007. Dupa esecul privatizarii din vara anului trecut, AVAS a decis sa aplice un plan de restructurare a societatii si a vandut 75% din activele Famos, reprezentand 13 hectare de teren si hale, pentru care a obtinut circa trei milioane de euro. Cea mai recenta tentativa de a privatiza Famos a avut loc pe 10 ianuarie 2007. Licitatia a fost, insa, anulata pentru ca cei doi ofertanti inscrisi nu au prezentat toata documentatia ceruta de AVAS.

Compania suceveana are ca principal obiect de activitate productia de aparatura si instrumente medicale, fiind singurul producator de seringi si ace din Romania. Ceilalti actionari ai companiei, alaturi de AVAS, sunt SIF Moldova, cu 0,5711%, si actionari persoane juridice, cu 0,6894%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Dedeman va deschide un nou magazin, în Călărași
Setari Cookie-uri