Actionarii societatii de turism Mamaia SA au aprobat declansarea procedurilor de fuziune a Mamaia SA cu Litoral SA, prin dizolvarea fara lichidare a Litoral SA si transerful in totalitate a patrimoniului sau catre Mamaia SA.

Touroperatorul Litoral SA este detinut, in proportie de 82,27%, de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, pierderi de 232.236 lei si o cifra de afaceri de 182.596 lei.

Actionarii Mamaia SA au mai aprobat, pe data de 26 ianuarie 2007, conditiile de acordare a creditului in valoare de circa trei milioane euro in favoarea societatii Telegondola Mamaia SRL. Potrivit deciziei actionarilor, creditul va fi structurat in doua facilitati: 2,49 milioane euro in scopul refinantarii contractului de leasing incheiat cu Dunarea SA si 470.000 euro pentru plata TVA-ului aferent aceluiasi contract de leasing. Dunarea SA este antreprenorul general al proiectului telegondolei din Mamaia.

Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) societatii Mamaia SA, actionar majoritar al societatii Telegondola Mamaia, a aprobat, pe 21 noiembrie 2006, contractarea, de catre Telegondola Mamaia, a unui credit de circa trei milioane euro. Societatea Telegondola Mamaia SRL gestioneaza proiectul telegondolei din Mamaia si este rezultatul unui parteneriat intre societatea Mamaia SA si primaria municipiului Constanta. Valoarea totala a investitiei reprezentate de telegondola din Mamaia a fost de 3,5 milioane euro, din care 1,5 milioane euro sunt suportate de primaria Constanta. Societatea Telegondola Mamaia SRL a inregistrat, in 2005, un profit net de 790.486 lei si o cifra de afaceri de 2,71 milioane lei.

Actionarii Mamaia SA au mai decis respingerea cererii de restituire in natura a imobilului Vila Voinita, intrucat, potrivit unui comunicat al companiei, "nu s-a facut dovada dreptului de proprietate si nici a calitatii de mostenitor a fostului proprietar". Terenul aferent imobilului-cladire Vila Voinita este detinut de Consiliul Local al Municipiului Constanta.

O alta decizie a actionarilor Mamaia SA, din data de 26 ianuarie 2007, se refera la prelungirea duratei de valabilitate a contractului de asociere perfectat cu Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, pe structura clubului de agrement La Club, cu inca trei luni, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cu posibilitatea prelungirii automate cu inca trei luni consecutive, potrivit NewsIn.

Compania turistica si de leasing imobiliar Mamaia SA, listata la Rasdaq, a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, un profit net de 2,29 milioane lei (aproape 650.000 euro) si o cifra de afaceri de 7,62 milioane lei (2,16 milioane euro). in primele noua luni ale anului precedent, 2005, Mamaia SA a avut un profit de 2,51 milioane lei (708.107 euro) si o cifra de afaceri de 8,42 milioane lei (2,37 milioane euro). Societatea comerciala Mamaia SA a inregistrat, pe primul semestru al anului 2006, pierderi in valoare de 0,926 milioane lei, fata de 0,905 milioane lei, in perioada similara a anului trecut. S.C. Mamaia S.A. detine titluri de participare, in suma de 10,33 milioane lei, la capitalul social al societatilor S.C. DraculaPark S.A. (489.600 lei - 0,66%), S.C. Telegondola Mamaia S.R.L. (5,74 milioane lei - 63,8%) si S.C. Turism si Agrement S.A. (4,09 milioane lei - 45%).

Capitalul social subscris si varsat al societatii este in valoare de 10,53 milioane lei, detinut, in proportie de 96,57%, de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). Societatea Mamaia SA are ca obiect principal de activitate inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii, respectiv leasing imobiliar. Obiectul de activitate este completat cu cel de prestari servicii turistice si activitati complementare acestora, precum comercializarea de marfuri si alimentatie publica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri