Metrorex anunta, intr-un comunicat de presa, ca urmeaza sa continue, pentru inca un an, contractul cu Alstom pentru asigurarea serviciilor de mentenanta a materialului rulant aferent transportului de calatori cu metroul. Contractul va fi, insa, atribuit prin "invitatie", "fara o procedura concurentiala de ofertare", din cauza imposibilitatii obiective "de organizare a unei proceduri competitive".

"Avand in vedere imposibilitatea obiectiva de organizare a unei proceduri competitive, la o data care sa permita derularea si finalizarea acesteia anterior datei de 31.12.2019, data la care expira contractul actual si in scopul de a asigura conditiile reglementate pentru operarea transportului de calatori cu metroul, la nivelul Metrorex a fost aprobata aplicarea unei proceduri de negociere fara invitatie la o procedura concurentiala de ofertare", se arata in comunicatul Metrorex.

Metrorex a publicat un anunt in SEAP si in JOUE prin care si-a exprimat intentia de a incheia cu prestatorul actual al serviciului de mentenanta, Alstom Transport, un contract pentru asigurarea serviciilor de mentenanta a materialului rulant incepand cu data de 01 ianuarie 2020, pana la finalizarea unei proceduri competitive, respectiv pe o perioada estimata de maxim un an.

"Totodata, Metrorex a transmis catre Alstom Transport S.A., invitatia pentru a depune o oferta in cadrul procedurii de atribuire a prestarii serviciilor de mentenanta a materialului rulant aferent transportului cu metroul, pe o perioada estimata de 1 an (incepand cu 01.01.2020 pana la finalizarea unei proceduri competitive). Alstom Transport S.A. a raspuns invitatiei si a depus oferta in termenul solicitat, iar la acest moment sunt in derulare negocieri pe marginea ofertei depuse in vederea stabilirii conditiilor pentru semnarea contractului", transmite Metrorex.

Metrorex are datorii in valoare de circa 150 de milioane de lei catre Alstom, compania care se ocupa in prezent cu mentenanta metroului.

Sursa foto: Voicu Horațiu | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri