Restaurantele Subway din Romania, parte a celui mai mare lant de restaurante cu servire rapida din lume, sunt printre cele mai aglomerate din intreaga retea Subway la nivel european. Anul trecut, media de clienti din cele 40 de unitati Subway din Romania a fost cu 74% mai mare decat media europeana. Astfel, valoarea bonului mediu a crescut cu 14% în 2019 comparativ cu anul anterior, potrivit unui comunicat de presa Subway.

"Avem cea mai buna si profitabila piata din regiunea Europei Centrale si de Est si una dintre cele mai profitabile din Europa, ocupand locul al patrulea, dupa Islanda, Luxemburg si Lichtenstein. In medie, profitul inregistrat in restaurantele din Romania a fost cu 99% mai mare fata de media europeana”, a declarat Rumen Radev, Business Development Agent pentru zona Bucuresti-Ilfov.

Anul trecut, Subway Romania s-a concentrat pe optimizarea afacerii, ceea ce a dus la cresterea cu 18%, in medie, a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent.

In acest sens, cele mai vandute produse in cadrul lantului de restaurante Subway au fost, in ordine descrescatoare, sandwich-urile cu pui Teriyaki, cu sunca de porc sau cu ton.

In plus, de-a lungul anului 2019 compania a demarat cateva campanii de responsabilitate sociala. Astfel, prin initiativa Subway World Sandwich Day, dezvoltata in parteneriat cu ONG-urile O Masa Calda si Banca pentru Colectarea si Distributia Alimentelor, peste 4.000 de sandwich-uri au fost donate celor peste 3,500 de beneficiari din Bucuresti si Cluj-Napoca.

O alta initiativa cheie a fost Ziua Donatorului de Sange, realizata in parteneriat cu Institutul National de Hematologie Transfuzionala Prof. Dr. C. T. Nicolau, centrele de transfuzie din Bucuresti si din tara, Asociatia React si Adevarul Holding, prin intermediul careia Subway a oferit o recompensa fresh celor peste 2.000 de donatori de sange din 15 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Timisoara, Oradea, Suceava, Sibiu, Alba-Iulia, Brasov, Arad, Deva si Focsani.

Planurile pentru 2020 ale Subway Romania vizeaza atat expansiunea retelei, prin deschiderea de noi restaurante, cat si optimizarea acesteia, prin investitii in remodelarea sub conceptul Fresh Forward Decor a restaurantelor existente.

"Vom continua planurile de redecorare a restaurantelor Subway, dupa ce în 2019 am extins conceptul Fresh Forward Decor in Bucuresti, Pitesti, Cluj-Napoca si Iasi", a declarat Andrei Trifan, Business Development Agent pentru zonele din afara Bucuresti- Ilfov.

Fondata in urma cu aproximativ 55 de ani, de catre Fred DeLuca, care avea la acel moment doar 17 ani, si prietenul sau de familie, Dr. Peter Buck, Subway este si in prezent o afacere de familie. Compania lucreaza cu aproximativ 21.000 de francizati, care creeaza locuri de munca pentru sute de mii de oameni din intreaga lume. Subway cea mai mare retea de afaceri de dimensiuni mici din lume. Brandul Subway a intrat pe piata din Romania in 2011, deschizand primul restaurant in aprilie 2012.

Sursa foto: Subway

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri