Antreprenorul Andrei Cionca a anuntat lansarea grupului Impetum, ce reuneste companiile fondate de catre acesta, CITR, ROCA si ROCA X cu scopul de a trata companiile din portofoliu intr-un mod unitar.

Antreprenorul precizeaza ca in urma lansarii acestui grup, companiile nu vor fuziona ci isi vor continua misiunile de business in sectoarele in care activeaza, diferenta fiind una de perceptie.

“Esenta Impetum Group consta in gestionarea capitalului grupului. Credem ca viitoarele dezvoltari nu vor mai porni de la 0 asa cum au pornit pana acum. Vor porni prin Impetum”, a declarat Cionca.

Noua entitate le va permite sa isi aduca in acelasi loc toate resursele disponibile in cele 3 companii si sa le transfere mult mai usor intre ele.

“Oamenii din insolventa pot trece in structurile investitionale, asta inseamna grupul, pe de-o parte se refera la capital, pe de alta parte se refera la resursele gandite intr-un mod unitar”, a adaugat Cionca.

Grupul va avea un centru de diagnoza, care va trata nevoile companiilor din perspectiva celor 3 entitati, fie ca vorbim despre zona de insolventa sau cea investitionala.

"Pana acum am avut discutii cu clienti care spuneau ca au impresia din intrebarile pe care le adresam ca vrem sa ii bagam in insolventa (...) Acest centru va avea toate cele 3 vehicule si prin aceasta abordare holistica vom putea intelege nevoile companiilor si ghidarea lor catre structura potrivita”, adauga Cionca.

Impetum Group reprezinta:

  • 4 piloni: 2 pentru investitii, 1 pentru management si 1 pentru servicii;
  • 160 de specialisti, dintre care 35 de manageri seniori;
  • 1000 de proiecte gestionate de companiile sale;
  • 650 de milioane Euro, ca valoare a patrimoniului administrat in prezent;
  • 40 de milioane Euro capital ( pe care isi propune sa il tripleze in urmatorii 5 ani)
  • 10 filiale in tara si un birou international, in Cipru.

Andrei Cionca este de parere ca intr-o economie fragila, in care 0,1% din totalul companiilor romanesti produc 40% din cifra de afaceri la nivel national, in timp ce 95% produc doar 20% din total CA, iar impactul tehnologiei in dezvoltarea companiilor este inca la un nivel incipient, Impetum Group isi propune sa devina un hub de resurse, care maximizeaza valoarea de business. Impetum Group va face acest lucru prin reunirea de: business knowledge specific pentru fiecare din cele 3 etape din viata unei companii (startup, criza de crestere, distress); capital; sinergii si cross-uri intre business-uri complementare; precum si o comunitate de manageri si antreprenori dornici sa participe activ la consolidarea culturii antreprenoriale din Romania. Cu o abordare integrata si integrala, pe intregul lant al unei afaceri, expertii Impetum Group vor evalua in timp real nevoile fiecarui business, le vor incadra intr-o tipologie, apoi vor identifica si implementa concret solutia adecvata, folosind toate resursele din hub.

CITR este structura din grup care acopera partea de insolventa, in timp ce ROCA este o solutie de private equity si managementul pentru companiile romanesti aflate intr-un impas, iar ROCA X este instrumentul investitonal destinat startup-urilor disruptive din piata de tehnolofie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri