Cele mai moderne vagoane de dormit ale CFR Calatori sunt dotate cu instalatie de climatizare, camere de supraveghere iar in cateva compartimente exista si cate o cabina cu baie, dupa cum se arata in pozele publicate de un angajat al companiei de transport calatori.

Numarul vagoanelor moderne este, insa, redus, precizeaza Claudiu Cancea, conducator in cadrul CFR Calatori.

"Din pacate numarul acestor vagoane este foarte mic, acestea circuland in trenurile din trafic international pe relatie Bucuresti-Budapesta si Bucuresti-Viena dus-intors si in cateva trenuri locale pe timpul sezonului estival. In ultimii 10 ani aceste vagoane de dormit, precum si vagoanele cuseta au fost neglijate de catre conducerile din Ministerul Transporturilor, numarul celor functionale fiind intr-o scadere continua de la un an la altul desi solicitarile calatorilor pentru acest tip de vagoane au crescut in ultimii ani, in special pe timp de vara, circuland la capacitate maxima, neputand fi estimat numarulul persoanelor care nu au mai gasit loc disponibil", a scris Cancea pe Facebook.

Directorul CFR Calatori, Dan Costescu, a declarat ca CFR Calatori va introduce mai multe vagoane cuseta pe rutele interne.

"Vom incepe cu trenurile internationale (cu mai mult de jumatate din parcurs efectuat in Romania) si apoi vom pregati vagoane suplimentare de dormit/cuseta si pe rutele din tara, unde exista cerere", a scris Costescu pe Facebook.

Sursa foto: Facebook Claudiu Cancea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri