Salariatii de la Alro Slatina vor avea, din aceasta luna, venituri cu pana la 20% mai mari, dupa ce patronatul societatii a acceptat cresterile salariilor prin Contractul Colectiv de Munca, ce a fost semnat cu liderii celor sapte sindicate din societate.
Liderii celor sapte sindicate din Alro Slatina au semnat, cu o intarziere de doua saptamani, cauzata de deplasarea conducerii firmei la Moscova pentru obtinerea acceptului scris al patronatului, Contractul Colectiv de Munca (CCM), document ce prevede cresteri salariale diferentiate ce ajung, in cazul unor angajati, pana la 20% din salariul de baza.

Potrivit liderului sindicatului Aluministul, Constantin Popescu, cele mai mari cresteri salariale au fost obtinute pentru angajatii din sectia Electroliza, ale caror venituri vor fi majorate cu 20%, iar cea mai mica majorare, de doar 5%, urmeaza sa fie primita de muncitorii necalificati si cei de la Atelierul Electric. Majoritatea angajatilor vor primi cu 10% mai mult la salariul de baza. Cu 12% vor creste veniturile salariatilor din sectiile mai grele, iar cea mai mare crestere a fost obtinuta pentru cei care lucreaza in Electroliza.

Cresterile salariale ce vor fi primite de personalul TESA variaza intre 8 si 10%. Lunar, fiecare angajat de la Alro va primi bonuri valorice in cuantum de 150 lei si o masa de protectie gratuita. Pe langa cresterile salariale amintite, in CCM se mai prevede faptul ca toti salariatii vor primi o prima de Paste, in valoare de 500 lei in bonuri valorice. Totodata, de Craciun, salariatii vor primi 70% din salariul de baza, la care se va adauga sporurile si tichetele valorice de 150 lei. Al treisprezecelea salariu pe care-l vor primi angajatii va fi de 550 lei net, a declarat Popescu, citat de NewsIn.

Acesta a mai spus ca salariatii de la Alro vor primi si o prima pentru participare la profitul societatii la nivelul a doua salarii de baza, la care se va adauga sporurile permanente si sporul pentru vechime.

Liderii sindicatelor din Alro sustin ca prin semnarea acestui Contract Colectiv de Munca s-au obtinut pentru salariati cele mai mari cresteri salariale de la privatizarea societatii. in opinia lor, CCM semnat cu patronatul este unul rezonabil.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Corporațiile profită de criză pentru a întârzia plățile agențiilor de PR
Setari Cookie-uri