Capital Partners, cea mai mare casa de investitii din Romania, a anuntat in cursul zilei de ieri numirea lui Ciprian Ghetau, 42 de ani, in pozitia de director al departamentului M&A (fuziuni si achizitii). Noul manager va conduce astfel unul din cele mai importante departamente ale companiei detinuta de trei fosti bancheri: Doru Lionachescu (fost director general adjunct la Bancpost), Andrei Diaconescu si Victor Capitanu (ultimii doi cu experienta la Alpha Bank si Bancpost).

Ca sef al operatiunilor M&A ale bancii de investitii, Ghetau va oferi consultanta strategica de specialitate clientilor din Romania si din strainatate. El se va concentra indeosebi asupra clientilor din industrii cu potential ridicat de crestere si cu marje de profit atractive. Ghetau are o experienta vasta in managementul proiectelor internationale, activand anterior in calitate de director financia in cadrul Programului pentru Dezvoltare al Naiunilor Unite & United Nations Development Program (UNDP) si Facilitatea Global de Mediu (GEF).

Ciprian Ghetau are peste zece ani de experienta in proiecte internationale , managementul operatiunilior si al proiectelor si planificare strategica in domenii precum cel petrolier, maritim, energetic si al tehnologiilor emergente. Mai mult, experienta sa include peste opt ani de expertiza financiara in operatiuni locale si internationale in domeniul serviciilor si al investitii internationale.

Noul manager al Capital Partners este unul din fondatorii ALEA Capital, o companie de investitii si consultanta cu sediul in Sunnyvale, California. In calitate de Managing Partner al acestei companii, Ghetau ofera companiilor mici si mijlocii din Europa de Est si Statele Unite servicii de consultantanta, evaluari, planuri de investitii si due-dilligence. In acelasi timp, Ciprian Ghetau a consultat si evaluat companii in tranzactii de private equity.

Ciprian Ghetau a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti. Ulterior si-a completat studiile cu un MBA in cadrul Tulane University.

Capital Partners a incheiat anul 2006 cu tranzactii de peste 150 milioane de euro. In plus, casa de investitii a aranjat finantari bancare pentru clientii proprii de peste 200 milioane de euro. Fiecare dintre noi, partenerii, avem o lunga istorie profesionala de bugete ambitioase si de aceea ne-am propus ca in 2007 sa dublam activitatea, declara de curand Doru Lionachescu.

Doru Lionachescu apreciaza ca ritmul de crestere in 2006 a segmentului de vanzare-cumparare de companii a fost in Romania de peste 50%. Aceasta cu toate ca datele vehiculate de companiile de cercetare din strainatate aratau la jumatatea anului trecut o rata de crestere de circa 38% comparativ cu 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri