Grupul de firme Agricola a inregistrat in 2019 o cifra totala de afaceri de aproximativ 768,2 milioane de lei, circa 162 de milioane de euro, cu 8% mai mult fata de anul precedent. Pentru 2020, grupul isi propune o crestere de 5%.

Vanzarile de carne de pasare ale companiei Agricola au totalizat in volum 48.398 tone, cu 7% mai mult fata de anul precedent, iar cifra de afaceri inregistrata de Agricola International SA Bacau in 2019 este de aproximativ 501,3 milioane de lei (8% crestere), in conditiile unei cresteri in totalul vanzarilor a puilor cu crestere lenta.

„Este rezultatul unei executii imbunatatite in operational, cu cresteri in vanzarea produselor diferentiatoare (Puiul Fericit si Cocosel de Padure) si a produselor cu valoare adaugata mai mare, care au condus la o apreciere a pretului mediu la produsele noastre”, a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola.

La categoria mezeluri (obtinute la Salbac SA), cifra de afaceri a fost de 143,1 milioane de lei, cu 7% mai mare decat in 2018, in conditiile unei cresteri a volumelor de aproape doua procente pe categoria salamurilor crud-uscate. Cresterea valorica a fost sustinuta partial de modificarea structurii de vanzare, cu plus de produse de calitate inalta, insa si de majorarea progresiva a preturilor, ca urmare a achizitiilor mai scumpe chiar si cu 50% a carnurilor de calitate, dificil de procurat in conditiile crizei PPA.

Europrod SA, compania din grupul de firme Agricola ce comercializeaza semipreparate si produse tip ready-meal, a inregistrat in 2019 comparativ cu anul precedent vanzari mai mari cu 9%, in conditiile unei cresteri a volumelor comercializate de 3%. „Crestem intr-un ritm sanatos aceasta categorie, motiv pentru care anul trecut am finalizat o investitie de 5,5 milioane euro, prin care am dublat capacitatea de productie. Circa 32% din produsele ready-meal merg la export”, a precizat presedintele Agricola.

La oua consum, produse la Avicola Lumina Constanta s-a inregistrat o mentinere a cifrei de afaceri in 2019 (50,3 milioane de lei), in conditiile in care compania a vandut 80 de milioane de oua.

„Pentru 2020 ne propunem o crestere de 5% la nivelul grupului, contextul fiind in continuare dificil din punct de vedere al achizitiilor cu pret in crestere a carnurilor de calitate necesare realizarii specialitatilor noastre crud-uscate si in conditiile in care criza PPA nu a generat – asa cum se asteptau multi, cresteri semnificative ale consumului de carne de pasare. Insa cel mai important, anul acesta vom realiza o investitie de aproape 17 milioane euro in cresterea cu 70% a capacitatii noastre de abatorizare, proces care va genera cateva perioade de oprire a activitatii curente”, a precizat Grigore Horoi.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie, care in septembrie 2019 a implinit 27 de ani de la infiintare. Agricola detine 18% din piata carnii de pui, este lider cu 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola este lider in total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania cu 50% cota de piata, medie, in valoare (Nielsen).

Sursa foto: Agricola Bacau

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri