Mahindra & Mahindra va relua negocierile cu guvernul Romaniei privind achizitia companiei Tractorul, dupa ce discutiile privind aceasta achizitiei au esuat in cursul saptamanii trecute la Brasov, relateaza DNA Money.

Vice presedintele companiei indiene, Anand Mahindra, a anuntat ca negocierile au esuat dupa ce guvernul roman a respins garantiile depuse. Conform unor surse, obstacolele sunt eliminate putin cate putin.

Guvernul roman a contactat din nou gruparea Mahindra & Mahindra cu o noua propunere legata de situatia datoriei si sursele declara ca este posibil ca in saptamanile ce vor urma o echipa a grupului indian sa se deplaseze in Romania pentru a relua negocierile.

Un alt vice-presedinte al Mahindra & Mahindra, responsabil pentru fuziuni si achizitii, Durgashanker, a declarat, potrivit NewsIn, ca "achizitia firmei Tractorul reprezinta in continuare o prioritate a noastra, si procesul de negocieri nu a esuat inca in totalitate. Ne vom deplasa din nou in Romania pentru o noua runda de negocieri si cu siguranta vom gasi in curand o solutie".

Mahindra dorea sa cumpere Tractorul pentru ca vrea sa depaseasca concurentii CNH Global NV (detinut de Fiat), Deere si Agco pentru a deveni cel mai mare producator mondial de tractoare. Producatorul indian, cu sediul in Mumbai (ex-Bombay) si-a planificat cheltuieli de 90 de milioane de dolari in urmatorii doi ani pentru expansiune si dezvoltare de noi produse.

Dupa esecul privatizarii, Tractorul, alaturi de Rulmentul Brasov si Nitramonia Fagaras este in situatia de a intra in procedura de insolventa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri