Actionarul majoritar al ONT Carpati, New Marathon Tours, si-a vandut integral detinerea de 72,9% din capital in sedinta de miercuri a Rasdaq, pentru suma de 11,03 milioane lei (3,23 milioane euro), potrivit raportarilor transmise de companie.

Mai mult de trei sferturi (76%) din actiunile companiei de tursim ONT Carpati au fost tranzactionate miercuri in piata Rasdaq, pentru suma totala de 11,51 milioane lei (3,37 milioane euro, 4,36 milioane dolari), la un pret mediu cu 9,29% sub ultima cotatie. Actiunile au fost transferate la un pret mediu de 12,70 lei pe titlu, cu 9,29% mai mic decat ultima cotatie de 14,00 lei inregistrata in sedinta de marti.

Societatea turistica ONT Carpati a inregistrat, dupa primele noua luni, pierderi de 1,92 milioane lei, la o cifra de afaceri de 9,15 milioane lei, potrivit datelor citate de NewsIn. Veniturile totale ale ONT Carpati, in primele noua luni ale anului 2006, au fost in valoare de 9,31 milioane lei, iar cheltuielile totale, de 11,21 milioane lei.

Adunarea generala extraordinara a actionarilor a societatii de turism ONT Carpati a aprobat, la jumatatea lunii septembrie, contractarea de catre companie a unei linii de credit de minimum patru milioane euro de la Bank of Cyprus.

Actionarii ONT Carpati au decis, pe 9 septembrie 2006, si cesiunea drepturilor de creanta-incasare care decurg din litigiul aparut intre ONT Carpati, in calitate de reclamant, si Astra Trading, BCR si AVAS, in calitate de parati, pentru garantarea platii si indeplinirii in intregime a obligatiilor ce vor fi asumate prin contractul de imprumut cu Bank of Cyprus. Anul trecut, ONT Carpati a mai contractat un credit, de trei milioane de euro, de la Bank of Cyprus, pentru achitarea datoriilor catre stat, ca si pentru lucrari de modernizare.

ONT Carpati detine o participatie de 30% din actiunile JW Marriott Bucharest Grand Hotel, precum si hotelul New Montana din Sinaia, ambele detineri fiind folosite pentru garantarea imprumutului. in 2005, ONT Carpati a inregistrat pierderi de patru milioane lei si o cifra de afaceri neta de 11,37 milioane lei.

Actionariatul companiei ONT Carpati era format, in luna iunie 2005, din New Marathon Tours LTD (72,90%), companie inregistrata in Cipru, Gheorghe Racaru (5,27%), alti actionari (21,83%), potrivit informatiilor transmise catre Rasdaq. Tour-operatorul ONT Carpati a fost infiintat in urma cu 70 de ani, iar parteneriatul cu New Marathon Tours LTD dateaza din anul 2000. Compania New Marathon LTD a fost infiintata in anul 1989, iar valoarea activelor sale este de peste 140 milioane dolari, compania fiind prezenta pe mai multe piete turistice, printre care Cipru, Liban, Romania si Egipt.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si