Lanţul de fast-food Burger King a anunţat că va înceta să mai folosească conservanţi, coloranţi şi arome artificiale la clasicul său "whopper", prezentând un video de 45 de secunde care arată cum un hamburger este acoperit total de mucegai după 28 de zile.

Deşi această schimbare este operată în doar 400 dintre cele 7.346 localuri ale sale din SUA, compania a anunţat că deja a început să introducă măsura în restaurantele europene din Franţa, Suedia şi Spania şi intenţionează să o pună în practică în toate localurile sale până la sfârşitul anului, potrivit Agerpres.


Potrivit companiei cu sediu la Miami, nici carnea şi nici ingredientele tradiţionale ale "whopper-ului", ceapă, salată, roşii, castraveciori şi maioneză nu vor avea conservaţi sau coloranţi artificiali.

În ultimile luni, și alte lanţuri de fast-food au luat măsuri similare pentru a pune capăt aditivilor artificiali în produsele lor, precum McDonalds. În 2018, acesta a anunțat că va înceta să mai utilizeze acest tip de conservanţi în şapte dintre specialităţile sale.

Este vorba, potrivit experţilor, de o încercare a acestor companii de a introduce schimbări cerute de mult timp de consumatori şi de o tentativă de a se adapta pieţei.

Încă de anul trecut, Burger King a încercat să se apropie de consumatorii vegetarieni introducând în meniu "impossible whopper", un hamburger realizat pe bază de vegetale şi înlocuitori de carne, care imită inclusiv aspectul "sângeriu" al acestui produs realizat tradiţional din carne de vită.

Înființat în 1954, Burger King este al doilea cel mai mare lanț de restaurante cu servire rapidă din lume.

Wall-Street.ro recomandă: KFC vrea să deschidă anul acesta opt restaurante în România și să lanseze o aplicație pentru livrări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri