Mittal Steel Roman i-a numit la adunarea generala din 27 decembrie, pe olandezul Roelof Ijsbrand Baan si pe francezul Wladimir Linath, in functiile de administratori ai societatii, potrivit comunicatului transmis joi catre Rasdaq, informeaza NewsIn.

Cei doi administratori au fost inregistrati la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Neamt, se specifica joi in comunicat. Numirea noilor administratori survine ca urmare a demisiei lui Regie Paul Aikaravelil, respectiv, a renuntarii la mandat a lui Kumar Arun Prasad Singh.

Mittal Steel Roman este specializata in productia de tevi fara sudura din otel. Capitalul social al Mittal Steel Roman este de 36.11 milioane de lei, divizat in 14.44 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei. Mittal Steel Holdings AG controleaza aproape 70% din companie, prin detinerea a 10,08 milioane de actiuni, conform raportarilor din 13 septembrie 2004. SIF Moldova detine 13,94% din companie.

Actiunile Mittal Steel Roman sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, la categoria I, sub simbolul PTRO. Pretul de inchidere de joi a fost 26 lei pe actiune, in crestere cu 4,70% fata de cotatia de miercuri de 25,5 lei. Acest nivel, de 26 lei, reprezinta maximul istoric de tranzactionare a titlurilor PTRO.

Profitul producatorului de tevi Mittal Steel Roman a crescut cu 38,3% in primele noua luni ale anului 2006, fata de aceeasi perioada a anului 2005, cand compania a obtinut un profit de 29,086 milioane lei. Cifra de afaceri a societatii a crescut cu 21%, in primele noua luni ale anului 2006, pana la 699,23 milioane lei, de la 577,79 milioane lei in 2005.

Combinatul Mittal Steel Roman (fost Petrotub) a fost preluat la sfarsitul anului 2003 de grupul siderurgic Mittal, care mai detine in Romania fostele combinate Sidex Galati, Siderurgica Hunedoara, Tepro Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri