Compania de leasing Motoractive, achizitionata anul trecut de GE Money, lanseaza un produs de finantare auto in leasing pe sapte ani, pentru orice model sau marca de masina.

Compania a extins perioada de finantare de la cinci la sapte ani, micsorand astfel valoarea ratelor lunare.

Produsul Motoractive se adreaseaza populatiei, firmelor mici si mijloci si persoanelor fizice autorizate si permite cumpararea de vehicule comerciale usoare noi si second-hand. Compania se asteapta ca tinerii sa fie principalii clienti ai acestui produs, deoarece, prin leasingul pe sapte ani, beneficiaza de o finantare avantajoasa, astfel incat suma totala de plata reprezentand rata de leasing, TVA si asigurarea CASCO sa nu depaseasca 30% din venitul cumulat al membrilor familiei.

"Am hotarat sa extindem perioada maxima de finantare cu doi ani pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor nostri, care astfel pot contracta un imprumut mai mare, plati rate mai mici sau isi pot cumpara automobilul preferat, devenit acum accesibil", a spus directorul de marketing si vanzari al Motoractive IFN, Valentin Petrof.

Noul produs pe sapte ani va duce la o crestere cu 25% a numarului de contracte incheiat cu persoanele fizice, a estimat Petrof.

GE Money, divizia internationala de servicii financiare a General Electric, a obtinut controlul deplin al pachetului majoritar de actiuni la companiile Leasemart NV, Ralfi SA si Domenia Credit, contra sumei de 140 milioane euro. GE Money a finalizat achizitionarea a 80% din pachetul de actiuni detinut de Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) la Ralfi SA (companie care ofera credite de consum sub numele de Estima Finance), 78% din Leasemart (detinatoare a firmei de leasing Motoractive) si 60% din Domenia Credit, anunta un comunicat la finele lunii septembrie 2006.