Compania Biofarm Bucuresti a anuntat o crestere a profitului net preliminar in 2006 cu 8% comparativ cu anul 2005, in vreme ce vanzarile companiei au crescut cu 19% in 2006, fata de anul anterior, a anuntat, un comunicat publicat de Bursa de Valori Bucuresti.

Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti a afisat un profit de peste 11,2 milioane (3,16 milioane euro), in primele zece luni ale anului, cu 3% mai mic decat in perioada similara a anului trecut.

Conducerea companiei a explicat scaderea profitului in primele zece luni ale anului 2006, comparativ cu perioada similara a anului trecut prin faptul ca in anul 2005, compania a beneficiat de facilitati fiscale si a existat un profit financiare mai mare din diferentele de curs valutar, se mentioenaza in comunicatul companiei.

In octombrie 2005, impozitul pe profit a fost de 1,04 milioane lei, in vreme ce in octombrie 2006, valoarea acestuia a fost de 2,12 milioane lei.

Conducerea compania intentioneaza cresterea cotei de piata si a vanzarilor, prin extinderea teritoriala pentru a ajunge la o acoperire nationala. In plus, reprezentantii companiei sunt siguri ca la sfarsitul anului in curs, compania va depasi profitul obtinut in anul anterior, de 11,7 milioane lei, se mentioneaza in comunicatul companiei.

Biofarm a anuntat anul trecut ca vrea sa preia Antibiotice Iasi in calitate de conducator al unui consortiu format din trei societati de investitii financiare, o casa de brokeraj si un om de afaceri roman. Din consortiul fac parte SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, casa de brokeraj SSIF Broker si omul de afaceri Dumitru Tudor.

Actiunile companiei farmaceutice Biofarm Bucuresti se tranzactioneaza la Bursa de Valori din finalul lunii noiembrie 2005. Anterior, Biofarm a fost listat pe Bursa Electronica Rasdaq din 19 noiembrie 1996 pana in preajma intrarii la tranzactionare la BVB. Compania a incheiat anul 2005 cu un profit de 11,7 milioane lei la o cifra de afaceri de 50,46 milioane lei.

Biofarm Bucuresti, si-a majorat in luna august capitalul social cu suma de 11,3 milioane lei (3,21 milioane euro), pana la 46,95 milioane lei (13,33 milioane euro). in urma majorarii capitalului social al companiei, SIF5 Oltenia detine 13,78% din capitalul social, SIF 2 Moldova controleaza 10,45%, iar SIF 1 Banat Crisana 10%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri