Grupul Rompetrol a finalizat luna aceasta o investitie de peste 330.000 de euro pentru realizarea unui Centru de prelucrare cu comanda numerica computerizata (CNC) in vederea prelucrarii corpurilor de armaturi in cadrul companiei Rominserv Valves IAIFO Zalau.

Potrivit unui comunicat de presa al Rompetrol transmis agentiei NewsIn, centrul este realizat de compania japoneza Mazak si reduce timpul de prelucrare a acestor repere de aproximativ sase ori, ceea ce inseamna o reducere a costurilor de fabricatie pentru corpul unei armaturi cu 20%, in comparatie cu varianta clasica de prelucrare.

Am investit in tehnologie de ultima generatie, utilajul fiind echipat cu dispozitive care permit prinderea si desprinderea rapida a pieselor (corpurilor de armaturi) si asigura prelucrarea completa a acestora dintr-o singura fixare, executand toate operatiile necesare (strunjire, gaurire, filetare si tesire). Configuratia utilajului permite realizarea unui numar de 27 de sortimente de corpuri de armaturi si va duce la o sporire considerabila a productiei fabricii si, implicit, a volumului de vanzari ale acestei companii, declara Ioan David, directorul Rominserv Valves IAIFO Zalau, citat in comunicat.

Reprezentantii IAIFO Zalau - punct de lucru al companiei Rominserv, estimeaza ca noul centru de prelucrare a corpurilor de armaturi poate duce la o crestere a cifrei de afaceri a fabricii cu 8 %, in comparatie cu 2006 cand aceasta a fost de opt milioane USD.

Rominserv Valves IAIFO Zalau a castigat anul trecut doua licitatii organizate de compania Emerson, prin filialele sale din Ungaria - Central and Eastern European Procurement Organization (CEEPO) si Franta - Leroy Somer, pentru achizitionarea de produse specifice.

"Fabrica din Zalau este, in prezent, una dintre cele mai cunoscute pe piata de profil, nu numai datorita contractelor importante incheiate, ci si a sortimentelor variate de produse oferite pe piata interna si externa. Compania Rominserv Contractorul General al Grupului Rompetrol a preluat in 2004 fabrica de armaturi IAIFO Zalau. in afara produselor de baza ale fostei IAIFO, Rominserv Valves IAIFO Zalau s-a orientat catre cele executate pe baza documentatiei beneficiarilor, ceea ce-i confera un avantaj important pe piata de profil", se mai arata in comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri