Producatorul de aluminiu ALRO Slatina face majorari salariale cu pana la 20%, in 2007, iar pe langa cresterile de salariu, angajatii companiei vor primi si bonusuri periodice, informeaza un comunicat al ALRO.

äMajorarile salariale au tinut cont de conditiile specifice de munca de la fiecare sectie a companieiö, a declarat directorul general al ALRO Slatina, Gheorghe Dobra, citat de comunicatul companiei. Acesta a mai spus ca äin urma discutiilor cu sindicatele, a fost acceptata solutia managementului de a recompensa diferentiat muncitorii, strict pe criteriul gradului de dificultate al activitatii prestateö.

Comunicatul ALRO mentioneaza ca fondul de salarii s-a majorat in medie cu 10%, diferentiat pe grupe de salarizare, pentru motivarea personalului din activitatile - cheie, rezultand o crestere a salariilor de baza de la 5%, pentru muncitorii necalificati, paza, personal auxiliar, pana la 20%, pentru cei din uzina de aluminiu.

In plus, angajatii producatorului de aluminiu vor primi tichete de masa, tichete cadou in valoare de 500 de lei pentru Paste, al 13-lea salariu, bonusuri pentru Craciun, iar cei care lucreaza in conditii speciale, o masa de protectie. Fondul destinat celui de-al 13-lea salariu a fost suplimentat cu 2,5 milioane dolari.

ALRO Slatina va continua programul de crestere a productivitatii pe angajat, inceput imediat dupa privatizare. Compania a inregistrat o majorare a productivitatii de circa 30% in ultimii ani. Potrivit datelor ALRO Slatina, daca in 2002 nivelul productivitatii muncii era de 50 de tone/angajat, aceasta a crescut, atingand aproximativ 63 de tone/angajat in 2005. tinta companiei este un nivel de 90 de tone/angajat in 2009.

ALRO are un program complex de investitii tehnologice de peste 620 de milioane dolari, destinat dublarii capacitatii de productie pentru toate unitatile din cadrul grupului. in ultimii patru ani, ALRO a investit peste 165 de milioane de dolari in proiecte de retehnologizare si de mediu.

Numele ALRO este vehiculat, in prezent, intr-un scandal generat de fostul ministru al economiei, Codrut seres, care sustine ca a primit un biletel de la presedintele Traian Basescu, prin care acesta ii cerea sa intervina pentru ca ALRO Slatina sa primeasca energie ieftina de la producatorii de stat.

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri