Restaurantul bucureștean Kaiamo se închide temporar, după creșterea numărului de infecții cu Coronavirus și măsurile luate de autorități.

„Astăzi închidem. Pentru siguranța tuturor oaspeților cât și a echipei, am luat cea mai grea decizie de până acum. (...) Situația pe plan național se agravează de la o zi la alta. Nu există nici o formă de control, ajutor sau sprijin din partea Guvernului și a instituțiilor sale. Sfătuim toate celelalte locații să procedeze la fel, oprind temporar activitățile și să #STAMACASA”, a scris fondatorul restaurantului, Radu Ionescu, pe Facebook.

Fondatorul Kaiamo a explicat că restaurantul este gol, furnizorii nu mai ajung, iar producătorii au oprit activitatea, în contextul pandemiei de Coronavirus.

„KAIAMO se închide. Temporar. De câteva zile restaurantul este gol...liniștea este cutremurătoare și fiecare sunet te apasă. Tensiune, panică, frică...toate au câștigat. Nimeni nu intră pe acele uși, nimeni nu dă „Bună ziua”, nimeni nu zâmbește, telefonul nu sună. Nimeni nu caută nimic decât un răspuns la acest haos ce a cuprins planeta. Iar acest adăpost, casa noastră, acest proiect suferă mai puternic ca niciodată. Ingredientele se strică cu fiecare minut ce trece fără milă, făcându-și loc prin pâcla de anxietate și teamă a tuturor. Furnizorii nu mai vin. Producătorii s-au oprit de mult. Totul e pustiu. Mă uit la acești copii care mi-au fost alături atât de mult timp. Ochii lor îmi spun multe. Au multe întrebări. Și pentru prima dată, nu am unde să îi călauzesc. Decât, spre casele lor, încercând din răsputeri să le pot oferi un comfort emoțional și financiar până vom putea să trecem peste tot acest haos...până vom putea face ce știm cel mai bine...să gătim, să servim, să muncim”, a declarat Ionescu.

Restaurantul Kaiamo s-a deschis pe 9 septembrie 2018. Situat pe strada Ermil Pangratti, lângă Televiziunea Română, spațiul dedicat bucătăriei românești experimentale a fost selectat, la un an de la deschidere, prin intermediul listei 50 Best Discovery, în topul celor mai bune 1000 de restaurante din lume. În spatele afacerii sunt chef Radu Ionescu și Cezara Tănase, project manager.

Sursa foto: Facebook Kaiamo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri