Romgaz a primit luni o scrisoare de la Gazprom, prin care este invitata la discutii pentru crearea unei societati mixte romano-ruse care sa administreze depozitul de la Roman-Margineni si importurile romanesti de gaze, a declarat agentiei NewsIn, directorul general al Romgaz, Alexa Iakob.

"Astazi (luni, n.red.) am primit o scrisoare de la Gazprom prin care ne spun ca vor sa ne intalnim sa discutam, sa pornim la drum pentru infiintarea societatii mixte romano-ruse, dar ca vor sa discutam si pe alte subiecte, pe care nu ni le-au numit", a afirmat directorul general al Romgaz.

Iakob a adaugat ca, in aceasta saptamana, reprezentantii Romgaz se vor intalni, la Bucuresti, si cu oficiali ai Ambasadei Federatiei Ruse. "in cadrul acestei intalniri se vor stabili toate detaliile pentru intalnirea cu reprezentantii Gazprom", a subliniat directorul producatorului roman de gaze.

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, spunea, duminica trecuta, ca reprezentanti ai Romgaz si Gazprom se vor intalni in urmatoarele saptamani pentru a discuta despre infiintarea unei companii mixte, prin care Romania sa importe gaze rusesti fara intermediari.

Potrivit declaratiilor oficialilor Gazprom, facute la vizita de anul trecut de la Bucuresti, Romgaz si Gazprom ar fi trebuit sa infiinteze o companie mixta care sa se ocupe de importul de gaze si de administrarea depozitului de hidrocarburi de la Roman -Margineni. Romgaz a transmis Gazprom un memorandum de intelegere care trebuia semnat si de partea rusa, insa pana la finele saptamanii trecute nu primise niciun raspuns oficial.

Romania importa, in prezent, gaze naturale prin mai multe companii intermediare, care percep comisioane pentru acest serviciu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri