Compania Winmarkt Big, administrator de magazine universale, isi reduce capitalul social cu 13,52 milioane lei, de la 13,66 milioane lei la 136.569 lei, potrivit hotararii generale a actionarilor publicate in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn. Reducerea capitalului social este facuta prin micsorarea valorii nominale a actiunilor de la 10 lei pe actiune la 0,10 lei pe actiune.

Actionarii companiei sunt compania Broadhurst Investements Limited care are o participatie de 48,1%, Ivington Enterprises Limited cu 38,83%, Autoritatea Pentru Valorificarea Activelor Statului cu 6,2% si alti actionari cu 6,87%.

Compania Winmarkt Big a fuzionat prin absorbtie, la sfarsitul anului trecut, cu societatile Winmarkt, Winmarkt Beta, WinGal, Centrul Comercial Cozia, Winmarkt Central si Complexul Galeriile Comerciale. in urma fuziunii, capitalul social al Winmarkt Big a fost majorat cu 13,6 milioane lei, de la 100.000 lei.

Cele sapte companii participante la fuziune aveau acelasi obiect de activitate, avand direct sau indirect in administrare magazine universale sub marka Winmakt si faceau parte din grupul de firme New Century Holdings (NCH).

Winmarkt are in prezent o retea de 18 centre comerciale in Cluj, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Galati, Braila, Buzau, Piatra Neamt, Tulcea, Slatina, Bistrita, Turda, Alexandria, Vaslui, Sinaia si Pitesti. in 2007, compania va mai deschide doua centre comerciale in Busteni si Arad, potrivit oficialilor societatii.

Winmarkt intentioneaza sa-si extinda reteaua pana la 25 de magazine in urmatorii doi ani. Investitiile vor fi orientate catre orasele cu peste 100.000 de locuitori, dar se vor lua in calcul si orasele mai mici, cu potential de crestere si cu o putere de cumparare a locuitorilor acceptabila, au explicat reprezentantii companiei.

Centrele comerciale Winmarkt cuprind magazine de imbracaminte si incaltaminte, unitati bancare, restaurante, farmacii, magazine de electronice, electrocasnice si IT&C, librarii, magazine de mobila, precum si magazine de accesorii si bijuterii.

Reteaua de centre comerciale Winmarkt este parte integranta a grupului de fonduri de investitii "New Century Holdings" (NCH), unul dintre cei mai mari proprietari de spatii comerciale din Europa de Est. Investitiile realizate de NCH in Europa Centrala si de Est se ridica la aproape trei miliarde de dolari, din care peste 300 milioane au fost investiti in Romania, sustin reprezentantii companiei
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri