Muncitorii de la Tractorul Brasov nu au primit ieri diferenta de 62% din avansul promis de conducerea societatii, dar directorul general le-a promis ca vor primi miercuri sumele restante, a declarat pentru NewsIn, liderul sindical de la Tractorul, Gheorghe Apostu. Potrivit lui Apostu, muncitorii de la Tractorul au inteles ca nu exista bani pentru plata sumelor restante luni si asteapta ca acestea sa le fie date miercuri, dupa cum le-a promis directorul general al fabricii.

"Cel tarziu miercuri muncitorii vor primi si restul de 62% din avansul promis, pentru ca avem deja 50 de tractoare pregatite pentru a fi livrate catre Egipt. Noi am avea nevoie de cinci miliarde si jumatate de lei vechi pentru a plata sumelor restante si speram ca pe langa cele 50 de tractoare pentru Egipt sa mai dam si in Croatia si in Turcia un numar de tractoare pe care le avem pregatite pentru asamblare. Am hotarat sa nu mai iesim in strada pentru a dovedi Guvernului ca suntem dispusi la dialog", a spus Gheorghe Apostu.

Liderul sindical a mai precizat ca plata se va face printr-un acreditiv si nu dintr-un credit de la o banca, dupa cum s-a vehiculat luni in presa. "Plata se va face prin acreditiv, ceea ce e cu totul diferit de credit. Acreditivul este o suma pe care cumparatorul o da din contul sau bancar dupa ce se face predarea comenzii, asa cum s-a stabilit prin contract", a adaugat Apostu.

Cel putin o mie de angajati ai uzinei Tractorul Brasov au iesit in centrul orasului, joi dimineata, si au blocat cea mai mare intersectie din Brasov, nemultumiti ca nu-au primit decat 32% din avansul promis de conducerea fabricii. Protestatarii de la Tractorul erau nemultumiti si de faptul ca in urma restructurarii ei nu ar fi primit aceleasi plati compensatorii ca si colegii lor, care au fost disponibilizati acum un an de zile. Muncitorii de la Rulmentul Brasov s-au alaturat si ei protestului celor de la Tractorul, iar cei de la Nitramonia Fagaras erau pregatiti sa blocheze centrul orasului.

O delegatie a sindicalistilor de la cele trei fabrici, precum si membri ai conducerii, s-au intalnit joi dupa-amiaza cu presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu si cu ministrul muncii, Gheorghe Barbu. Daca la AVAS nu au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste privatizarea uzinelor Tractorul si Rulmentul, singura solutie propusa de Atanasiu fiind lichidarea voluntara, din partea ministrului muncii au obtinut promisiunea ca ordonanta 116, privind protectia sociala in cazul concedierile colective, va fi modificata astfel incat muncitorii sa primeasca aceleasi plati compensatorii ca si cei disponibilizati inainte. Liderii sindicali au recunoscut ca lichidarea voluntara este singura varianta de rezolvare a problemelor fabricilor de la Brasov, dar nu au exclus ca muncitorii sa iasa din nou in strada din cauza ca nu si-au primit salariile de cateva luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri