Mai multe ateliere de croitorie din România au început să confecționeze măști de protecție din bumbac sau materiale sterile pe care le distribuie gratuit cadrelor medicale din spitale, în contextul pandemiei de COVID-19, care a epuizat stocurile de echipamente medicale de protecție.

Edith Val, un atelier de rochii din Iași a început să fabrice măști de protecție reutilizabile din bumbac pe care le distribuie gratuit cadrelor medicale și contra cost, la prețul de opt lei, celor care vor să cumpere.

„Astăzi am reuși să realizăm și să donăm medicilor 110 măști reutilizabile din bumbac 100% și cu 5-7 straturi de tifon. De astăzi, 110 medici sunt mai bine protejați și pot lupta, în continuare pentru noi. Ele pot fi sterilizate prin spalare la temperaturi de 50-60 de grade și călcate cu aburi sau în aparatele de specialitate. Sperăm să putem ține ritmul și numărul celor pe care îi ajutăm să se dubleze în fiecare zi! De mâine, o mică parte din producție va fi spre vânzare pentru ca noi să putem să achiziționăm materiale și să confecționăm măștile pe care le vom dona medicilor din spitale și să ne putem continua activitatea. Avem salarii și distribuitori de materiale de plătit și încă taxe și impozite de achitat. Prețul pe bucată a unei măști de bumbac 100% și 5-7 straturi de tifon sterilizat este de 8 lei. Menționăm din nou, cadrelor medicale din Spitalele din România, i le dăm gratis!”, se arată într-un mesaj publicat de Edith Val.

Kidissue, un atelier de haine pentru copii din București, s-a apucat de fabricația măștilor de protecție pentru copii și adulți, spitalele, farmaciile și companiile care lucrează în comerț având prioritate la comenzi. Prețul unei măști este de 10 lei. Atelierul de croitorie oferă transport gratuit pentru cei care comandă cel puțin șase bucăți în București sau cel puțin zece măști în orașele din provincie. „Măștile sunt textile din bumbac 100%, dublate, refolosibile prin spălare, călcare și sterilizare”, precizează Kidissue.

Atelierul de Pânză donează 1.000 de măști reutilizabile din bumbac persoanelor cu dizabilități, cu diferite probleme de sănătate, pensionarilor sau personalului medical.

„Donăm 1000 de măști reutilizabile din bumbac! Având în vedere faptul că în spitalele noastre și în farmacii, cererea pentru măști este tot mai mare, iar stocurile sunt limitate, în această perioadă ne vom concentra eforturile pentru a confecționa măști reutilizabile din 100% bumbac. Pentru că suntem un atelier social, continuăm să îi ajutăm pe cei mai vulnerabili în această perioadă: persoanele cu dizabilități, cu diferite probleme de sănătate, pensionari sau personal medical. Aşadar, am decis să producem 1000 de măști reutilizabile din bumbac, măști pe care le vom dona persoanelor vulnerabile, la cererea acestora”, se arată în mesajul publicat de Atelier de Pânză.

Merci Charity Boutique, un atelier social din București care are un atelier de haine și un cabinet stomatologic mobil cu care pleacă prin țară să rezolve gratuit problemele dentare ale copiilor, s-a reprofilat și face măști medicale pentru Institutul Oncologic București, în contextul pandemiei de Coronavirus care a dus la lipsa de echipemente medicale pe piață.

Maison Chouchou, un atelier de croitorie fondat de Alexandra Andriescu, a început să fabrice măști de protecție pentru cadrele medicale. Inițial, măștile medicale vor ajunge la Spitalul Clinic de Urgentă pentru copii „Sf. Maria” din Iași.

„În următoarea perioadă vom oferi sprijinul și resursele noastre corpului medical din comunitatea noastră, oferindu-le măști reutilizabile din bbc 100% cu 5-7 straturi de tifon ce pot fi sterilizate în aparate de specialitate. Doar printr-un efort comun, solidaritate si responsabilitate, putem face o schimbare! Este o perioadă dificilă iar această acțiune se alatură întregii comunități în combaterea Covid-19, pentru că doar împreună putem trece peste! Maison Chouchou este un atelier mic, iar producția nu este mare, dacă doriți să contribuiți cu materiale (tifon, bbc100%) ne puteți contacta printr-un mesaj sau la numărul de telefon – 0742 480 749. Prima noastră destinație este Spitalul Clinic de Urgentă pentru copii Sf. Maria, Iași. De asemenea, dacă știți alte locuri unde pot fi donate măștile, ne puteți scrie”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

Sursa foto: Facebook Edith Val

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri