Sergiu Bolocan, fondator al lanțului de pizzerii Dodo Pizza România, susține că măsurile economice anunțate recent de Guvern sunt reactive, chiar târzii, urmând să apară foarte multe falimente în industria Horeca.

„Șomajul tehnic ajută, dar toți banii pe care autoritățile îi dau acum, îi împrumută. Pe noi nu ne ajută, atât timp cât oamenii nu ies să cheltuie banii. Somajul tehnic ajută indivizii, dar nu ajută societatea deloc. Măsurile propuse de autorități sunt reactive. Acum sunt anunțate măsuri care trebuiau luate din prima zi. Peste șapte zile, autoritățile vor anunța măsuri care trebuiau gândite și propuse de acum. În plus, cred că vor fi foarte multe falimente în industria restaurantelor, pentru că este foarte greu să eviți acest lucru”, a declarat, pentru wall-street.ro, Sergiu Bolocan, fondatorul Dodo Pizza în România.

Înainte ca Guvernul să anunțe susținerea șomajului tehnic, Dodo Pizza plănuia să trimită circa 30% din cei 150 de angajați în concediu fără plată. Acum, cei 45 de angajați vor intra în șomaj tehnic, urmând ca statul să le asigure 75% din salariul brut.

Începând de luni, servirea în toate restaurantele Dodo Pizza România din București și Brașov a fost oprită, iar angajații oferă doar livrare, fără numerar - doar plata cu cardul pe site și în aplicație.

În ultimele trei zile s-a remarcat un trend de creștere a vânzărilor pe livrare, dar acestea au scăzut cu 50% față de o zi obișnuită. În prezent funcționează doar patru unități Dodo Pizza din cele șase, după ce două au fost închise.

„Noi putem să supraviețuim, dar suntem la minutul zece din filmul acesta, care are două ore. Mai durează până să ne dăm seama de impactul acestei situații”, a adăugat Sergiu Bolocan.

Sergiu Bolocan a adus franciza rusească Dodo Pizza în România după ce a lucrat în Rusia, pentru fondatorul Feodor Ovchinikov. Citește aici despre Dodo Pizza și promisiunea “45 de minute sau pizza gratis”.

Sursa foto: Facebook Sergiu Bolocan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri