TMK Global AG imprumuta TMK Artrom Slatina cu 12 milioane dolari pentru finantarea nevoilor de capital circulant, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza NewsIn. TMK Artrom Slatina trebuie sa ramburseze imprumutul intr-un an, pentru care TMK Global AG percepe o dobanda de 8% pe an.

Datoria societatii fata de grupul rusesc a ajuns, in prezent, la peste 20 milioane euro. La inceputul lunii decembrie, TMK Artrom a semnat un acord prin care imprumuta 5,7 milioane dolari de la TMK Global AG, fata de care facuse o datorie de 11 milioane euro. Dupa primele noua luni din 2006, compania a afisat o cifra de afaceri de 241,7 milioane lei (71,53 milioane euro) si un profit de aproape 24 milioane lei (7,07 milioane euro).

Societatea olteana este specializata in productia de tevi din otel fara sudura si are un capital social de 30,79 milioane lei (9,11 milioane euro). Titlurile TMK Artrom sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, la doua categorie, sub simbolul ART. Actiunile companiei au inchis sedinta de luni la o cotatie de 18,90 lei/titlu.

TMK Artrom si TMK Global AG sunt parti ale grupului TMK, cel mai mare producator de tevi din Rusia si al treilea din lume.TMK mai detine in Romania si Combinatul Siderurgic Resita (TMK Resita).