Actionarii societatii Tractorul Brasov vor lua in discutie aprobarea declansarii procedurii de dizolvare si lichidare voluntara a societatii, precum si numirea administratorului unic al acesteia. Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) societatii Tractorul Brasov, convocata pentru data de 12 februarie 2007, va mai lua in discutie aprobarea disponibilizarii a 1.924 de angajati ai societatii, intr-o prima etapa urmand a fi disponibilizati cel putin 1.800 de salariati.

Tractorul Brasov a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, pierderi de 102,8 milioane lei si o cifra de afaceri de 88,76 milioane lei. Societatea a avut, dupa primele trei trimestre din 2006, venituri totale de 91,08 milioane lei si cheltuieli totale de 193,88 milioane lei. Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%).

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a definitivat, pe 2 februarie 2007, proiectul de ordonanta privind amanarea cu sase luni a termenului de intrare in insolventa a unor societati. Potrivit presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, ordonanta va fi promovata in urmatoarea sedinta de guvern, care va avea loc pe 7 februarie, in ciuda opozitiei Ministerului Justitiei, care a facut o serie de observatii la proiectul de ordonanta. "AVAS va realiza privatizarea, restructurarea societatii comerciale si lichidarea voluntara, in paralel cu luarea unor masuri de protectie sociala a persoanelor disponibilizate prin concedieri colective", se precizeaza in proiectul de ordonanta, publicat pe site-ul AVAS, informeaza NewsIn.

Societatile comerciale aflate in stare de insolventa, precum Tractorul, Rulmentul din Brasov sau Terom Iasi, trebuie sa realizeze planurile de restructurare in care sa stabileasca modul de vanzare a unor active sau grupuri de active ale fluxului viabil si disponibilizarea totala sau partiala a personalului. in planul de restructurare societatile trebuie sa precizeze numarul total de salariati existent, motivele care determina restructurarea societatii, numarul estimat de salariati pentru desfasurarea activitatii in activele restructurate, numarul de salariati care vor fi afectati de concedieri colective, data de la care sau perioada in care vor avea loc concedierile colective. Daca societatile nu reusesc sa vanda actiunile sau activele conform programului de privatizare sau restructurare, intra in procedura de lichidare. AVAS decide declansarea procedurii de lichidarea voluntara si, ulterior, adunarile generale ale actionarilor se intrunesc in cinci zile pentru a parafa decizia.

In cazul in care se propune intrarea in procedura de lichidare voluntara, adunarea generala a actionarilor aproba si programul de disponibilizare colectiva de personal in baza OUG 116/2006. Prevederile ordonantei se aplica numai pentru persoanele care au incheiat contracte individuale de munca cu cel putin 24 de luni inainte de concediere, dar si pentru angajatii care au fost preluati in urma procedurii de divizare a altor societati.

Tractorul Brasov a inregistrat dupa primele noua luni ale anului 2006, pierderi de 102,8 milioane lei si o cifra de afaceri de 88,76 milioane lei. Societatea a avut, dupa primele trei trimestre din 2006, venituri totale de 91,08 milioane lei si cheltuieli totale de 193,88 milioane lei. Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri