Vanzarile de blanuri au scazut in aceasta iarna cu pana la 70%, iar in unele cazuri, au fost mai mici decat cele din sezonul de vara, pentru ca temperaturile au fost ridicate, sustin reprezenantii companiilor producatoare si distribuitoare de confectii din blana.

"Daca a fost cald, vanzarile au fost foarte proaste. Anul trecut am vandut cu 70% mai mult. N-am mai avut vanzari asa de slabe din 2002", a declarat NewsIn, directorul general al companiei Hellen Fashion, Calin Elena. Societatea Hellen Fashion comercializeaza articole de imbracaminte, cojoace si haine de blana.

La randul sau, directorul general Armi COM, Ioana Mihalcea, s-a plans ca vanzarile din luna ianuarie au fost chiar mai mici decat in lunile de vara. "in luna decembrie 2006, am vandut cu 10% mai mult decat anul trecut, in schimb in ianuarie am vandut mai putin decat am vandut asta-vara", afirma directorul companiei de desfacere hainelor si caciulilor de blana. "in sezonul toamna-iarna 2006, am vandut cu 25% mai putin fata de sezonul din 2005", mai spus ea.

"Au fost afectate vanzarile din acest sezon de temperaturile neobisnuit de ridicate", a declarat directorul general al societatii Casa de Blanuri MG, Daniel Margarit. "Desi noi ne asteptam la o crestere de 45-50 % a cifrei de afaceri, in 2006, rulajul a crescut doar cu 25% fata de anul anterior. Datorita panului de marketing pe care l-am implementat am reusit totusi sa avem o crestere", a adaugat Margarit.