Praktiker Romania, retea de magazine de distributie materialelor de constructii si de amenajari interioare, va investi 16 milioane de euro pentru deschiderea unui magazin la Galati, la inceputul trimestrului doi, si a altuia la Targoviste in trimestrul trei, a anuntat compania.

Investitiile Praktiker in Romania vor ajunge la 156 milioane euro, odata cu deschiderea celor doua magazine pe care compania le va inaugura pana in luna septembrie 2007. Prin includerea in planul de investitii pentru 2007 a locatiilor de la Galati si Targoviste, compania isi va extinde prezenta strategica in regiunile de est si centru-sud ale Romaniei.

Pe termen mediu, compania are in plan sa dezvolte reteaua existenta in tara astfel incat sa ajunga la peste 30 de magazine. Compania Praktiker Romania si-a propus sa fie prezenta in toate orasele cu peste 120.000 de locuitori. Praktiker Romania a raportat in prima jumatate a lui 2006 o crestere a vanzarilor de 50 % fata de aceeasi perioada din 2005 , potrivit raportului financiar publicat pe pagina de internet a grupului.

Compania are in prezent aproximativ 2.000 de angajati si detine o suprafata totala de vanzare de peste 100.000 mp. Magazinul din Bucuresti-Voluntari este cel mai mare din retea (aproximativ 8.000 mp), fiind urmat de cel din Bucuresti V Vitan, deschis anul trecut (aproximativ 7.000 mp).

La nivel national, Praktiker Romania detine in prezent cea mai extinsa retea de bricolaj cu 16 magazine specializate, aflate in toate regiunile tarii: Bucuresti (trei centre comerciale), Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Brasovz, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila si Baia Mare.

Primul magazin din retea a fost inaugurat in septembrie 2002, in localitatea Voluntari, judetul Ilfov. Un an mai tarziu, compania a intrat in procesul de extindere cu trei centre comerciale, iar in 2004 a continuat cu alte trei magazine. in 2005, Praktiker Romania a reusit sa inaugureze patru magazine, iar in 2006, cel mai dinamic an de la inceputul activitatii, a adaugat la reteaua existenta cinci centre comerciale noi.

Fondat in 1978, grupul Praktiker detine 341 de magazine in 8 tari din Europa V Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia si Luxemburg. Grupul german se afla in prezent pe locul patru in topul companiilor specializate de pe piata europeana. in urma preluarii companiei Max Bahr Holzhandlung GmbH & Co. KG, la reteaua de magazine a grupului vor fi adaugate alte 77 centre comerciale.