Fabricile de aparate electrocasnice De'Longhi din Cluj și Salonta își continuă activitatea în timpul pandemiei de Coronavirus și încearcă să păstreze toți angajații, fără să apeleze la șomajul tehnic, a declarat, pentru wall-street.ro, Carmen Petcu, director general De'Longhi România.

„Funcționăm deocamdată în schimburi, pentru că acest orar ne permite să asigurăm măsurile de siguranță pentru angajații noștri, atât în timpul lucrului efectiv, cât și în timpul transportului la și de la uzină. Profilul industrial al activității noastre permite doar unui număr restrâns de colegi să își desfășoare activitatea în regim de telemuncă. Așadar, marea majoritate suntem aici, la uzină; ne-am luat măsuri de securitate și igienă extinse, avem echipamentele individuale de protecție pentru a limita riscurile de îmbolnăvire, am intensificat măsurile de igienizare în toate spațiile noastre, inclusiv în mijloacele de transport, ne testăm zilnic starea de sănătate și continuăm!”, a declarat Carmen Petcu, director general De'Longhi România.

Până la publicarea acestui material, toți angajații fabricilor De’Longhi din Cluj și Salonta lucreză în continuare, fără ca compania să fi apelat la șomajul tehnic.

În acest moment onorăm comenzile ferme ale clienților, ceea ce înseamnă un flux de lucru mai redus ca de obicei. Facem eforturi mari, zilnic, atât noi, în Romania, cât și colegii noștri din Italia, să menținem operațiunile la un nivel care să ne permită să păstrăm activi toți angajații din Cluj și Salonta, să fim eficienți, dar mai ales să avem toți - în măsura în care acest lucru depinde de noi - stabilitate, protecție economică într-o perioadă dificilă, a cărei durată e dificil să o estimăm în acest moment”, a spus Carmen Petcu.

Măsurile luate de autoritățile europene și cele locale au creat probleme companiei care activează în România.

„Din România pleacă espressoare De’Longhi și echipamente Braun în întreaga lume - restricțiile impuse sau, mai degrabă, aplicarea lor diferită de la o țară la alta ne-au creat dificultăți, dar avem parteneri foarte serioși și rezilienți ca și noi, așa că producția continuă”, a adăugat directoarea De’Longhi România.

În luna februarie a acestui an, Grupul De'Longhi a cumpărat un nou centru de producție în România, în localitatea Mădăras, județul Bihor. Platforma industrială are 25.000 mp, iar o parte dintre echipamentele existente vor fi folosite în viitoarea activitate de producție.

Grupul De’Longhi este activ în proiectarea, fabricarea și distribuția aparatelor de preparare a cafelei, a aparatelor de gătit, a aparatelor de aer condiționat și radiatoarelor, precum și a aparatelor de îngrijire a domiciliului. În 2018, compania cu sediul în comuna Jucu din Cluj, avea o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei și 2.170 de angajați, potrivit Confidas.ro.

Sursa foto: De'Longhi România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri