Actionarii producatorului de geamuri Gerom Buzau au hotarat majorarea capitalului social cu 7 milioane de lei (2,1 milioane de euro), reprezentand un numar de 5,28 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 1.31 lei, subscrise de catre actionarul majoritar Hystria Expert.

Capitalul social subscris al Gerom Buzau va fi de 22,81 milioane lei, iar capitalul social varsat de 17,96 milioane lei, potrivit datelor citate de NewsIn. Capitalul social este impartit in 17.415.967 actiuni nominative, in valoare de 1,31 lei fiecare. Actionar majoritar este Hystria Expert care detine 77,98 % din capitalul social al companiei din Buzau.

De asemenea, actionarii au aprobat contractarea unui credit de 1,8 milioane euro (6,1 milioane lei) de la Banca Comerciala Romana. Actionarii Gerom aprobasera, in septembrie 2006, un plan de investitii pe termen scurt si mediu, care presupunea investitii de 62,6 milioane euro (214,3 milioane lei). Investitia pe termen scurt in geamuri termoizolante si ferestre urmeaza sa fie de 2,2 milioane euro (7,5 milioane lei) si presupune contractarea unui credit de 1,8 milioane euro (6,1 milioane lei). Pe termen mediu, Gerom doreste sa investeasca 60,4 milioane euro (206,8 milioane lei) pentru extinderea capacitatii de productie a ambalajelor din sticla si a geamurilor auto. Investitia pe termen mediu presupune contractarea unui plafon maxim de credite de 51,34 milioane euro (175,7 milioane lei).

Potrivit ultimei raportari a companiei, publicata in Monitorul Oficial, actionarii semnificativi ai Gerom sunt: Hystria Expert, care detine 77,9% din titlurile producatorului de geamuri, Guma Valeriu - 16,7% si SIF Muntenia - 4,26%.

Printre obiectele de activitate ale societatii Gerom se numara prelucrarea si securizarea de geamuri plane, productia de geamuri auto, geamuri duplex, geamuri pentru aparatura electrocasnica, pentru industria mobilei, geamuri sablate, usi din sticla, geamuri ornament si oglinzi.

In primele trei trimestre ale anului 2006, Gerom a inregistrat o cifra de afaceri de 15,4 milioane lei (circa 4,38 milioane de euro), cu 2,21% mai mica decat in acelasi interval al anului 2005 si un profit de aproximativ 352.159 lei (circa 100.000 de euro).

Gerom SA si-a inceput activitatea in1969 devenind cel mai mare producator de geamuri trase, geamuri ornament si geamuri prelucrate din Romania. incepand cu 1990 intreprinderea de Geamuri Buzau si-a schimbat statutul social si denumirea devenind Gerom S.A. Buzau societate pe actiuni cu capital de stat, iar din anul 2002, Gerom SA este o societate cu capital privat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri