Asociatii importatorului si distribuitorului de camioane marca DAF in Romania, EVW Holding, au aprobat fuziunea prin absortie cu societatea DAF Arad Service, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial consultat de NewsIn.

Ca efect al fuziunii dintre cele doua societati, DAF Arad Service isi inceteaza existenta fiind dizolvata fara lichidare, iar patrimoniul sau este transmis societatii absorbante EVW Holding din judetul Cluj.

Conform proiectului de fuziune, capitalul social al societatii EVW Holding se majoreaza cu circa 200.000 de lei, prin preluarea capitalului social al societatii absorbite, de la 6,38 milioane lei (1,87 milioane euro), la 6,58 milioane lei (1,93 milioane euro). Capitalul social subscris si varsat este impartit in 56.312 de actiuni. Valoarea nominala a actiunilor se modifica, majorandu-se de la 113,3 lei la 116,85 lei.

Asociatul majoritar al societatii EVW Holding din Cluj este compania E VAN Wijk Romania B.V. cu sediul in Olanda, care detine 28.156 de actiuni, reprezentand 50% din capitalul societatii.

Societatea EVW Holding a livrat anul trecut peste 1.000 de autocamioane, cu 92% mai mult decat in 2005. Cresterea s-a inregistrat la segmentul de peste 18 tone unde s-au comercializat 958 de camioane, cu 108% mai multe camioane comparativ cu anul 2005, cand s-au vandut 472 de camioane.

Compania EVW Holding este prezenta in mai multe domenii de activitate: transport, import camioane, service, comisionar vamal, comercializare anvelope Bridgestone, Firestone, Michelin si Kormoran. Activitatea de import a EVW Holding este sustinuta de o retea de dealeri din orasele Cluj , Bucuresti, Arad si Bacau, pentru importul de camioane marca DAF si de remorci si semiremorci marca Burg. Societatea comercializeaza si camioane second-hand, semiremorci marca Kogel sau Schmitz sau piese de schimb apartinand producatorului de axe BPW, potrivit paginii de internet a EVW Holding.

In 2005, societatea EVW Holding din Cluj a inregistrat un profit net de 16,81 milioane lei (4,64 milioane euro), la o cifra de afaceri de 192,12 milioane lei (53 milioane euro) si un numar de peste 380 de angajati, potrivit informatiilor financiare publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri