Actionarii producatorului de bauturi Zarea au aprobat, pe 6 februarie, cumpararea marcilor de bauturi detinute de societatea Karom Drinks, printre care si spumantul fara alcool Rubby Bubble, a anuntat un comunicat transmis catre Rasdaq.

Sedinta fusese programata initial pe 5 februarie, insa a fost amanata din lipsa de cvorum. Achizitionarea se va face in baza contractului de cesiune semnat de cele doua companii pe 28 decembrie 2006, se specifica in convocator.

Printre produsele companiei Karom Drinks se numara vinurile spumante Faber, Tesoro dar si spumantul fara alcool Rubby Bubble. Printre marcile companiei se mai afla Freixenet, Nymphenburg, Chamdor, Prosecco Azzurro, Pernac si Sangria Corrido.

Actionarii au mai decis prelungirea mandatului comisiei de cenzori in perioada pana in mai 2007.

In perioada 23 mai - 12 iunie 2006 a avut loc si oferta publica de preluare inaintata de compania poloneza Ambra SA si societatea Karom Trading Import-Export SRL. In urma acestei oferte Ambra SA detine 40,64% din capitalul social, iar Karom Trading Import-Export SRL detine 35,27%. Potrivit ultimelor raportari transmise catre Rasdaq, Karom Trading Import-Export SRL si-a redus participatia la 28,37%, iar Ambra SA detine in prezent 44,63% din capitalul social. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) are o participatie de 5,95%.

In primele noua luni Zarea a afisat un profit net de 5,5 milioane lei (1,5 milioane euro), in crestere cu 71% fata de primele noua luni ale anului trecut, cand producatorul de bauturi spirtoase a afisat un profit dupa impozitare de 3,23 milioane lei.Compania a obtinut in primele trei trimestre ale anului trecut o cifra de afaceri de 22,94 milioane lei (6,48 milioane euro), in crestere cu 47% fata de aceeasi perioada a anului 2005, cand a obtinut o cifra de afaceri de 15,6 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si