Dedeman, retailer românesc care activează pe piața materialelor de construcţii şi a amenajărilor interioare, investește 4 milioane de euro și instalează centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile a 28 de magazine din rețea, potrivit unui comunicat de presă.

Curentul electric produs prin intermediul acestora va fi destinat exclusiv autoconsumului, iar perioada de utilizare va fi de minimum 25 de ani.

Pentru început, centralele fotovoltaice vor fi instalate în 28 de magazine Dedeman, urmând ca proiectul să fie implementat treptat în toată rețeaua.

Cele 28 de centrale vor fi instalate în magazinele București Băneasa, București Pantelimon, București Theodor Pallady, București Colentina, Bacău Abatorului, Comănești, Constanța Agigea, Deva, Focșani, Galați, Hunedoara, Iași Primăverii, Miercurea Ciuc, Onești, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara Calea Șagului, Turda, Vaslui, Zalău și în centrul logistic din Techirghiol.

Puterea totală instalată în cele 28 de locații va fi de peste 7 MWp și va asigura aproximativ 30% din consumul anual de energie electrică necesar desfășurării activității magazinelor.

„Fiind un proiect destinat exclusiv autoconsumului, puterea instalată și implicit numărul de panouri montate depind de consumul de energie electrică al fiecărui magazin în parte. Dacă ar fi să facem o medie, fiecărei locații îi revin aproximativ 900 de panouri solare, ceea ce înseamnă o putere instalată de circa 260 kWp/magazin”, a declarat Marian Adam, manager energetic Dedeman.

Pentru realizarea acestui proiect au fost semnate contracte cu două companii, E.ON Energie România SA și Simtel TEAM SRL, iar durata de implementare pentru prima etapă a investiției este de 12 luni din momentul semnării contractelor. Investiția totală depășește suma de 4 milioane de euro.

Centralele electrice fotovoltaice funcționează pe baza panourilor solare, ce transformă direct energia luminoasă din razele solare în energie electrică, fără emisii de substanțe nocive în atmosferă.

Dedeman, înființată în 1992 de frații Pavăl, a ajuns la 51 de magazine, patru centre logistice și un parc auto propriu și are peste 45.000 de produse ce acoperă 11 domenii și peste 11.000 de angajaţi.

Sursa foto: Dedeman

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri