Eco-Rom Ambalaje, beneficiarul sistemului \"Der GrŘne Punktö - Punctul Verde in Romania, si companiile membre Eco-Rom au realizat in 2006 o cifra de afaceri de circa un miliard de euro, potrivit datelor comunicate de oficialii Eco-Rom Ambalaje
In Romania, deseurile de ambalaje provin in proportie de aproximativ 60% de la populatie, regasindu-se in deseurile menajere, si 40 % de la agentii economici. In anul 2005, cantitatea de ambalaje pusa pe piata a fost de 1.140.000 tone din care au fost valorificate 305.000 tone de deseuri de ambalaje, cu un procent total de valorificare de 26,6%, si reciclate 265.000 tone deseuri de ambalaje, cu un procent de reciclare de 23%.

Cantitatea de ambalaje valorificata a crescut anul trecut la 525.000 de tone, cu o structura de 19% sticla, 31% plastic, 25% hartie-carton, 6% metal, 19% lemn, iar cantitatea de ambalaje valorificata de Eco-Rom Ambalaje pentru membrii sistemului a fost de aproximativ 170.000 tone. La sfarsitul anului trecut se afiliasera la sistem 640 companii.

äCompaniile afiliate la sistemul propus de ECO-ROM AMBALAJE au avut numai de castigat in anul 2006 intrucat obligatiile acestora de reciclare si valorificare au fost indeplinite cu maxima eficienta. in timp ce obligatiile legale ale companiilor au crescut fata de anul precedent cu 45%, efortul lor financiar a crescut cu numai 30%. Tot in anul 2006 a trebuit sa realizam pentru prima data obiectivele pentru fiecare tip de material. in ciuda acestor conditii dificile, ECO-ROM AMBALAJE a reusit sa-si indeplineasca cu succes obiectivele si sa atraga un numar de 640 de clienti.ö, a declarat Mugurel Radulescu, Presedintele Consiliului de Administratie al Eco-Rom Ambalaje SA.

Anul acesta compania se va concentra pe extinderea programului de colectare selectiva in orase precum: Bucuresti, Cluj, Sinaia, Bacau. Programul consta in finantarea sistemului integrat de management al deseurilor de ambalaje pus la dispozitie prin infrastructura necesara si campanii de comunicare. Populatia a reactionat in general pozitiv la campania de educare, aproximativ 40% utilizand containerele pentru colectare selectiva.

Companiile membre Eco-Rom si-au propus sa creasca procentul total de valorificare a deseurilor la 55% in anul 2013. Fondatorii Eco-Rom Ambalaje sunt companii romanesti si straine care activeaza in domeniul producerii unei largi game de ambalaje, precum si in domeniul fabricarii si comercializarii de bunuri de consum ambalate in Romania.

In Romania, deseurile de ambalaje provin in proportie de aproximativ 60% de la populatie, regasindu-se in deseurile menajere, si 40 % de la agentii economici. in anul 2005, cantitatea de ambalaje pusa pe piata a fost de 1.140.000 tone din care au fost valorificate 305.000 tone de deseuri de ambalaje, cu un procent total de valorificare de 26,6%, si reciclate 265.000 tone deseuri de ambalaje, cu un procent de reciclare de 23%, conform datelor Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor.

Conform datelor statistice din ultimii 2 ani, cantitatea totala de ambalaje pusa pe piata este in continua crestere, cu 10-15%, in conditiile in care se mentine tendinta de crestere a consumului de ambalaje de catre consumator.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri