Uber a anunţat miercuri că va renunţa la 3.700 dintre angajaţi, aproximativ 14% din personal, ca urmare a diminuării numărului de deplasări, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Agerpres.

Concedierile se vor axa pe echipele de la relaţii cu clienţii şi contracte, după cum au explicat reprezentanţii companiei, într-un comunicat remis Comisiei Pieţei de Valori (SEC), reglementatorul bursier din SUA.

În plus, platforma de transport a anunţat că CEO-ul său, Dara Khosrowshahi, va renunţa la salariul de bază pentru restul anului, în cadrul planului de reducere a cheltuielilor operaţionale ale companiei.

În ultimul exerciţiu financiar, Executivul a cheltuit în acest sens un milion de dolari, dar grosul remuneraţiei a venit din bonusuri şi acţiuni.

Acțiunile Uber, în scădere

După publicarea acestor informaţii, acţiunile Uber au scăzut cu circa 2 % la Bursa din New Yok.

Compania are programată pentru joi anunţarea rezultatelor trimestriale, care vor aduce un pic de lumină asupra impactului pe care l-a avut pandemia asupra afacerii.

La mijlocul lunii martie, Khosrowshahi a afirmat că numărul de călătorii cu Uber s-a redus cu până la 70% în unele oraşe din SUA mai afectate de COVID-19, precum Seattle, unde s-a înregistrat primul mare focar din ţară.

Până acum, o serie de informaţii apărute în presă semnalau că numărul curselor rezervate prin Uber s-au redus cu 80% la nivel global, mai scrie EFE.

Săptămâna trecută, rivalul său, Lyft, a anunţat că va concedia 1.000 de angajaţi şi va suspenda contractele pentru alte câteva sute pentru a face faţă situaţiei actuale.

Uber Eats, serviciul de food delivery al Uber, și-a anunțat clienții că va sista activitatea din România începând cu data de 4 iunie 2020.

Careem, subsidiara din Orientul Mijlociu a grupului american Uber Technologies Inc, a anunţat că va renunţa săptămâna aceasta la 536 de angajaţi, reprezentând 31% din forţa sa de muncă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri