Konecna&Safar, a sasea firma de profil din Cehia dupa numarul de avocati, primeste lunar pana la cinci cereri de consultanta juridica pentru Romania din partea clientilor cehi sau slovaci, a spus avocatul. Firma doreste sa mearga dupa clientii ei, a mai declarat el pentru CBW.

"Piata de servicii juridice din Cehia este deja saturata. Expansiunea in est este un pas logic in dezvoltarea companiei noastre, datorita cresterii potentiale a pietei romanesti", a spus Safar.

Biroul din Bucuresti va avea un avocat senior si pana la cinci avocati care vor fi romani. Konecna&Safar a dorita sa deschida o reprezentanta in Bucuresti acum trei ani, insa a fost amanata fiindca se suprapunea cu infiintarea unui birou in Bratislava, Slovacia, care are in prezent 11 avocati.

Prezentanta din Bucuresti a Konecna&Safar va fi condusa de Hana Sevelova, avocat partener al biroului din Praga, cu specializare in sectoarele corporate, litigii si telecomunicatie. Sevelova este deja fluenta in italiana, limba similara cu romana, mai scrie CBW.

Serviciile principale oferite vor fi pentru infiintarea de companii noi, litigii, fuziuni si achizitii si investitii "green-field".

In lipsa unor date oficiale, estimarile individuale ale caselor de avocatura indica valori diferite, aprecierile incadrandu-se in intervalul 60 - 100 milioane de euro. “Piata avocaturii de afaceri din Romania s-a ridicat in 2006 la 90 de milioane de euro, iar pentru acest an estimez ca va creste intr-un ritm alert”, a declarat recent pentru Wall-Street Calin Andrei Zamfirescu, Senior Partner al casei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP).

Jucatorii internationali prezenti in Romania precum este Linklaters detin o felie importanta din piata locala, in timp ce numai primele opt companii au facturat aproximativ 50% din onorarii totale.

Cel mai mare jucator autohton este casa de avocatura Bostina si Asociatii care a raportat anul trecut o cifra sa de afaceri de peste zece milioane de euro. Casa de avocatura "Bostina si Asociatii" a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 6,4 milioane de euro si are peste 100 de angajati si colaboratori. Firma de avocati are birouri la Bucuresti, Viena si Nicosia, precum si in alte zece mari orase din Romania, si a achizitionat in 2006 Westdin SA, o firma de consultanta juridica din Elvetia.