Anul acesta, investitiile vizeaza atat lanturile de farmacii din orasele mari ale tarii cat si deschiderea de farmacii in zonele rurale. Mai mult decat atat, pe o piata concurentiala, brandurile vor fi sustinute cu investitii serioase. Acesta este si motivul pentru care lantul de farmacii Dona, care a avut anul trecut o cifra de afaceri de 28,5 milioane euro, va investi anul acesta 4 milioane de euro pentru deschiderea de noi farmacii in Bucuresti si in provincie, dar si in infrastructura, consolidararea brandului pe piata de profil, diversificarea programelor si serviciilor oferite pacientilor.

Cu un numar anual de 6,5 milioane de pacienti, "lantul de farmacii Dona si-a propus sa-si creasca cifra de afaceri la 41 milioane de euro anul acesta, cu o rata a profitului de aproximativ 1,5%, a declarat pentru Wall-Street, Georgeta Ionica, sef al biroului de promovare si comunicare a farmaciilor Dona.

A&D Pharma Holdings, cel mai mare si mai dinamic grup farmaceutic care opereaza in Romania, cu peste 2685 de angajati la nivelul intregii tari, detine Mediplus, lider pe piata de distributie farma si retail-ului produselor farmaceutice din Romania, Sensiblu. Astfel, compania se asteapta sa raporteze pentru anul 2006 o crestere anuala de 33% a cifrei de afaceri consolidata neauditata pana la 329 milioane de euro, urmare a continuarii cresterii cotei de piata. Farmaciile pun in lant 1,6 miliarde euro In Romania principalele retele farmaceutice sunt Sensiblu, Help Net, Centrofarm, Dona, Catena si City Pharma.