Ca urmare a noului trend în tehnologie și anume folosirea cât mai extinsă a roboților pentru creștere eficientă, KUKA lansează o nouă serie de produse din categoria de sarcină utilă medie - KR IONTEC, un robot de generație nouă, mult mai performant decât modelul mai vechi, KR 60-3.

Lansarea noului model a avut loc la Augsburg, în luna ianuarie a acestui an. KUKA, specialist de vârf în robotică și automatizare, a lansat o nouă serie de produse. Ca succesor al modelului KR 60-3, robotul KR IONTEC stabilește noi standarde în ceea ce privește flexibilitatea în categoria sarcinilor utile medii. Este un robot conceput pentru funcționare în mediile de producție convenționale și digitale și se remarcă în special pentru aplicabilitatea sa extinsă - cea mai bună din clasa sa.

Flexibilitate maximă și amprentă redusă în celulă

Printre avantajele incontestabile ale robotului KR IONTEC se numără și opțiunea de a fi utilizat în orice poziție de instalare - pe podea, pe tavan sau chiar înclinat. Posibilitatea de a converti capacitatea utilă a robotului instalat de la 30 la 70 kg, de asemenea, îl face extrem de flexibil. Mai mult, cu o lungime maximă a brațului de 3.100 mm, noul robot KR IONTEC are cea mai mare aplicabilitate de lucru din clasa sa. Datorită lungimii mari a brațului, a posibilității de a lucra foarte aproape de brațul robotului și în spațiul extins de sub robot, KR IONTEC exploateaza la maxim anvelopa sa de lucru. Cerințele reduse de spațiu ale robotului, cu o amprentă cu 30% mai mică și un contur perturbator cu 10% mai eficient decât modelul precedent, permit, în plus, un design compact al celulelor.

„Puternic, subțire, flexibil și potrivit pentru lumea producției digitale a viitorului: Cu noul robot KR IONTEC, furnizăm exact ceea ce așteaptă piața de la un robot din categoria de sarcini utile medii. Și chiar mai mult”, declară Gustavo Moscardo, director de vânzări al KUKA Robotics.

Cele mai bune valori pentru costul total de proprietate (CTP)

Robotul KR IONTEC prezintă cele mai mici costuri de întreținere din clasa sa. Costurile de întreținere sunt reduse, de exemplu, prin faptul că robotul necesită mai puține piese de schimb și în medie, un schimb de ulei este necesar numai după fiecare 20.000 de ore de funcționare. Datorită consumului redus de energie, rezultat al tehnologiei de acționare semnificativ îmbunătățită și greutății reduse a robotului, costurile de funcționare sunt de asemenea substanțial mai mici. Noul model KR IONTEC excelează din punct de vedere al CTP și al eficienței ciclului de viață. Disponibilitatea sa tehnică este de peste 99 la sută, iar timpul mediu dintre defecțiuni este de aproximativ 400.000 de ore de funcționare.

Pregătit pentru lumea de producție a viitorului

KR IONTEC este gata de utilizare atât în lumea convențională, cât și în cea digitală și este echipat cu diferite moduri de mișcare. Aceste opțiuni software pot fi utilizate pentru a adapta robotul în mod flexibil la diferite procese de producție, într-un mod la fel de simplu ca și apăsarea unui buton: Modul de performanță asigură o calitate înaltă, dinamică și eficiență ridicate, ca standard. Modul „Path” (traseu) permite deplasarea exactă continuă pe traseu la toate vitezele, cu precizie și acuratețe absolută. Modul dinamic poate fi utilizat pentru a minimiza timpul ciclurilor. Modelul KR IONTEC este disponibil pentru comandă începând cu ianuarie 2020.

KUKA

KUKA este o companie globală de automatizare, cu vânzări de aproximativ 3,2 miliarde de euro și aproximativ 14.200 de angajați. Fiind unul dintre principalii furnizori din lume de soluții inteligente de automatizare, KUKA oferă clienților săi tot ceea ce aceștia au nevoie, de la o singură sursă: de la roboți și celule, până la sisteme complet automatizate, precum și rețeaua lor de pe piețe precum cea a automobilelor, electronicelor, industriei generale, bunurilor de larg consum, etc. comerț/vânzare cu amănuntul și asistență medicală. Compania are sediul central în Augsburg. (31 decembrie 2018)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri