Ioana Racoti a fost aleasa, saptamana trecuta, ca membru in Consiliul de Administratie al producatorului de aluminiu Alro Slatina, pe postul ramas vacant dupa demisia lui Cristian Marian Olteanu.

Decizia finala cu privire la numirea unui membru cu drepturi depline in Consiliul de Administratie va fi luata de actionarii Alro pe data de 15 martie, in cadrul unei adunari generale. La adunarea generala au dreptul sa participe actionarii inscrisi in Registru la 26 februarie, anunta un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, potrivit NewsIn.

Alro este cel mai mare producator de aluminiu primar din europa Centrala si de Est si singurul producator de aluminiu si aliaje de baza din Romania. Capaciatea de productie a companiei este de peste 260.000 tone anual.

Actionarul principal al Alro este grupul Marco. Alro este o societate pe actiuni cotata la prima categorie a BVB, sub simbolul ALR.

Profitul net realizat in trimestrul al treilea al anului 2006 a fost de 21,85 milioane lei, cu 18,6% mai mic decat cel realizat in acelasi interval al anului precedent, de 26,87 milioane lei. in schimb, cifra de afaceri realizata de Alro in trimestrul al treilea al anului trecut, de 545 milioane lei, a depasit-o cu 37,62% pe cea realizata in perioada similara a anului 2005, de 396 milioane lei.