• PROFITUL NET CONSOLIDAT DE 5,8 MILIOANE EURO APROAPE CVADRUPLAT FAȚĂ DE PROFITUL DE 1,5 MILIOANE EURO DIN ANUL 2018
  • PATRIMONIUL NET SE RIDICĂ LA 64 MILIOANE EURO, ÎN CREȘTERE CU 25 MILIOANE FAȚĂ DE CELE 39 MILIOANE EURO LA TERMINAREA EXERCIȚIULUI PRECEDENT
  • ÎNDATORAREA CONSOLIDATĂ NETĂ SE REDUCE ÎN CURSUL ANULUI CU 34,7 MILIOANE EURO
  • SE MĂREȘTE INDICELE DE RENTABILITATE ROE (RETURN ON EQUITY) DE LA 3,96 LA 9,82%

Consiliul de Administrație al lui Maschio Gaspardo a consultat și aprobat bilanțul societății-mamă și bilanțul consolidat la 31 decembrie 2019, an care s-a caracterizat, pe de o parte de o puternică recuperare a marginalitatii și de cealaltă parte de semnarea acordului în bonis cu mediul bancar care a presupus renegocierea și refinanțarea îndatorării în Italia și majorarea consecutivă de capital subscris de către Veneto Sviluppo S.p.A., Friulia S.p.A. și Finest.

Exercițiul 2019 s-a închis cu un profit net consolidat de 5,8 milioane Euro, aproape cvadruplat față de profitul exercițiului precedent, care era de 1,5 milioane Euro. Consiliul de Administrație a propus că acest profit să fie repartizat la Rezerva societății.

Rezultatul excelent al exercițiului este atribuibil efectelor implementării directivelor strategice conturate de către conducerea la vârf a Grupului la începutul anului trecut care au vizat tocmai majorarea marginalitatii economice consolidate, cu veniturile care au fost de 316,6 milioane Euro cu o scădere de 5%, în linie cu piață mașinilor agricole care în 2019 a suferit o scădere la nivel internățional, deosebit de accentuată în țările extra UE.

Marja operațională brută (EBITDA) a Grupului a trecut în cursul anului de la 30,6 la 32,2 milioane Euro (+5% de creștere), și creșterea de un punct în termeni de marginalitate procentuală asupra veniturilor (marja Ebitda ) care trece de la 9,2 la 10,2%.

Și mai semnificativă este creșterea venitului operațional (EBIT) care de la 14,6 trece la 17,8 milioane Euro, marcând o creștere de 21,7% care duce marginalitatea asupra veniturilor (marja EBIT) de la 4,4 la 5,6%. La acest rezultat a contribuit și dinamica amortizărilor care în cursul anului se reduc în special cu referire la imobilizările necorporale.

Gestiunea financiară este afectată de evoluția diferențelor de schimb care contribuie în mod pozitiv pentru 0,5 milioane Euro față de o absorbție de 1,6 milioane Euro în anul precedent.

Îndatorarea consolidată netă se reduce în cursul anului cu 34,7 milioane Euro suplimentar, ducând îndatorarea netă totală de la 183,1 la 148,4 milioane Euro la data de 31 decembrie 2019.

În această privință, se amintește că deja în ultimii șase ani Grupul Maschio Gaspardo a demonstrat o capacitate importantă și constantă de generare de numerar care a condus la reducerea treptată a îndatorării consolidate cu peste 90 milioane Euro.

În lumina bunei evoluții a rezultatelor economice, se mărește în cursul exercițiului indicele de rentabilitate ROE (Return on Equity) a Grupului care, de la 3,96 % înregistrat la sfârșitul lui 2018, trece la 9,82% la data de 31 decembrie 2019, chiar luând în considerare un capital social care ține cont de majorarea subscrisă de investitorii Financiari (Veneto Sviluppo S.p.A., Friulia S.p.A. și Finest).

Grupul închide anul 2019 cu un patrimoniu net consolidat la 64 milioane Euro, în creștere cu 25 milioane Euro față de exercițiul precedent, fapt care confirmă soliditatea patrimonială și resursele de care Grupul dispune că formă de finanțare internă.

“Anul 2019 a fost un an foarte dificil din multe puncte de vedere - a comentat Mirco Maschio, Președintele Grupului Maschio Gaspardo - însă rezultatele pe care le aprobăm ne răsplătesc și ne confirmă că lucrăm în direcția corectă.”

“Cu acest an s-a terminat calea de consolidare financiară a Grupului, care mulțumită reînnoirii convenției cu instituțiile bancare și a majorării de capital subscris la sfârșitul acestui an, ne va permite, în cursul următoarei perioade de trei ani, să ne concentrăm pe creșterea și pe dezvoltarea business-ului”.

Andrea Maschio, Vice Președinte al Grupului Maschio Gaspardo și Președinte al Maschio Holding concluzionează: “Mulțumită angajamentului persoanelor care lucrează cu noi am făcut față cu succes scăderii pieței internaționale înregistrată în cursul anului 2019 și suntem încrezători că, cu angajamentul și sensul de răspundere care dintotdeauna au caracterizat Grupul nostru, de la conducerea de vârf la angajați, vom ști să depășim și dificultățile rezultate din actuala urgență sanitară, deja abordată în mod pozitiv de către întreprindere în interesul sănătății colaboratorilor noștri și a continuității serviciilor față de clienți”.

Grupul Maschio Gaspardo este un player mondial în producția de mașini pentru prelucrarea solului, însămânțare, tratarea culturilor, întreținerea spațiului verde și cosit. Fondată în Campodarsego (PD) în 1964 de către frații Egidio și Giorgio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo are 2000 angajați în lume în 8 fabrici de producție, dintre care 3 în străînătate - China, India și România - și în 13 filiale comerciale (Italia, Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India și România). Maschio Holding, acționar majoritar, deține 64% din capitalul social, Friulia Finanziaria FVG deține 19%, în timp ce restul de 17% este controlat de Veneto Sviluppo S.p.A.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri