Mediul de afaceri va interacţiona cu autorităţile statului doar online, iar firmele care nu vor reuşi să facă faţă digitalizării şi inteligenţei artificiale vor dispărea din piaţă, a declarat, marţi, Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în conferinţa "Strategia de Dezvoltare a României".

"Modelele de afaceri vor suferi modificări radicale sub impactul digitalizării şi al introducerii inteligenţei artificiale în mediul economic. Este foarte probabil ca întreprinderile care nu vor reuşi să facă faţă acestei concurenţe de piaţă să dispară. Ne place sau nu ne place, acesta este un adevăr trist. Vor fi unii dintre ei care nu vor face faţă şi vor dispărea", a spus oficialul ministerial, conform Agerpres.ro.

El a adăugat că administraţia publică urmează să introducă tehnologii şi soluţii digitale.

"Nu este dacă vrem sau nu vrem. Este cu musai, cum spune ardeleanul. E musai să facem asta, pentru că altfel ne ducem toţi în cap. De-asta a fost creată Autoritatea pentru Digitalizarea României şi vrem să facem paşi pe repede-înainte din acest punct de vedere", a susţinut Rogojinaru, în evenimentul organizat de ziarul Bursa.

Potrivit acestuia, un avantaj clar pentru România este viteza şi calitatea internetului.

"Am arătat că putem face ca agentul economic să nu se mai întâlnească face-to-face cu reprezentantul Guvernului şi să poată face totul pe calculator. Am avut în ultimele luni certificate date online, IMM Invest - unde totul se face online şi încercăm să facem acelaşi lucru şi cu ajutoarele care vor veni. Practic agentul economic să nu trebuiască să se deplaseze nicăieri, să aibă totul prin intermediul calculatorului, să-i vină banii la bancă, tot ceea ce are de depus să depună online şi să aştepte răspunsurile online", a mai spus secretarul de stat.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri