Actionarii Olimp Estival 2002 au aprobat, pe 14 februarie, vanzarea constructiilor si terenului aferent Complexului Neptun la licitatie publica cu strigare, la un pret de pornire de sapte milioane euro, fara TVA, potrivit unei raportari a companiei, transmisa Rasdaq.

Garantia de participare la licitatie este de 700.000 euro si dosarul de prezentare costa 3.500 lei. Comisia de licitatie va fi formata din cinci membri, din care doi vor fi reprezentanti ai actionarului majoritar, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

"Aprobarea vanzarii activului Complex Neptun este conditionata de confirmarea prin declaratie pe proprie raspundere data de catre membrii Consiliului de Administratie si conducerea executiva a societatii a faptului ca aceasta operatiune nu este de natura a frauda creditorii societatii", au hotarat actionarii.

Potrivit unui comunicatului AVAS, informeaza NewsIn, societatea are foarte multe datorii si nu are venituri suficiente pentru a acoperi platile curente. Pe 12 decembrie, actionarii Olimp Estival 2002 au decis ipotecarea activului Complex Neptun ca sa contracteze un credit pentru stingerea datoriilor, cu conditia ca banca creditoare sa ofere un termen de gratie de sase luni. Nicio banca nu a fost dispusa sa acorde acest credit.

"Ca sa salvam de la faliment aceasta societate am luat decizia vanzarii unuia dintre active. Prima data, normal, am incercat sa obtinem un credit bancar, ipotecand unul dintre hoteluri, astfel incat sa ne platim datoriile restante si sa asiguram fluxul de numerar pentru datoriile curente. Din pacate, nici una dintre banci nu a fost de acord sa ofere acest credit. O sa apelam la varianta care ne-a ramas la indemana pentru a salva de faliment societatea, vom vinde hotelul din Neptun, singurul care nu este ipotecat", a precizat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Societatea isi va plati datoriile cu banii obtinuti din vanzare si va investi in celelalte active ale societatii din Olimp: hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic. Olimp Estival 2002 detine pe langa complexul Neptun, hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic din Olimp.

Potrivit ultimelor informatii financiare ale societatii, disponibile pe pagina de internet a Rasdaq, Olimp Estival 2002 SA a inregistrat, in 2005, pierderi de 726.276 lei, la o cifra de afaceri de 3,98 milioane lei. AVAS este actionar majoritar, cu 54% din capitalul social al Olimp Estival 2002, din august 2006, cand a primit societatea prin transfer de la RA-APPS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri