Compania aeriană australiană Qantas a anunțat va concedia 6.000 de angajați ca parte a planului de supraviețuire economică în fața pandemiei de Coronavirus, scrie BBC.

Cei 6.000 de angajați reprezintă circa o cincime din totalul forței de muncă din domeniul aviației înaintea crizei sanitare. În martie, compania a introdus 80% din angajați în șomaj tehnic.

Compania aeriană australiană a declarat că prăbușirea transportului aerian de pasageri a afectat puternic veniturile sale.

Săptămâna trecută, guvernul Australiei a anunțat că granițele țării vor rămâne, cel mai probabil, închise până anul viitor. Astfel, Qantas a anulat toate zborurile internaționale până la finalul lunii octombrie, cu excepția celor din Noua Zeelandă.

Directorul companiei, Alan Joyce, a declarat că se așteaptă ca veniturile companiei să fie diminuate în următorii trei ani. Acesta a adăugat că încă 15.000 de angajați vor intra în șomaj tehnic.

Retail jobs

Mai mult, compania vrea să obțină de la investitori, printr-o ofertă de acțiuni, 1,9 miliarde de dolari australieni pentru a accelera procesul de revenire.

Qantas Airways Limited este cea mai mare companie aeriană australiană după dimensiunea flotei, zboruri și destinații internaționale. Acesta este al treilea cel mai vechi operator aerian din lume, după KLM și Avianca, fiind înființată în 1920, iar zborurile comerciale cu pasageri au început în 1935.

Sursa foto: Shutterstock.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri